Zout

brood

Nieuws Brood

Nederlandse bakkerij houdt gebruik van zout stabiel

De Nederlandse bakkerijsector behoort tot de koplopers als het gaat om zoutreductie in brood. Uit de nieuwe Zoutmonitoring van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij blijkt dat het zoutgehalte voor het derde jaar op rij is uitgekomen op 1,62%. Een niveau ver beneden de wettelijk vastgestelde norm.
14 December 2021
Zout

Achtergrond Zout

Markt voor zout staat bekend om fluctuaties

De markt voor zout staat bekend om zijn fluctuerende gedrag. Afgelopen jaar hadden de trend van het naleven van een gezondere levensstijl en de logistieke beperkingen als gevolg van de coronacrisis veel invloed op de exportcijfers. Toch zijn de verwachtingen voor komende jaren goed. Wie draagt hier het meeste in bij?
2 November 2021
Zout

Nieuws Gastvrij Rotterdam

'Minder Zout, Meer Smaak'-challenge moet inspireren

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert de zoutinname niet boven de vijf gram per persoon, per dag uit te laten komen. In Nederland hanteert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een grens van zes gram. Dat niveau halen we echter bij lange na niet. De ‘Minder Zout, Meer Smaak’-challenge op Gastvrij Rotterdam moet inspiratie bieden.
21 September 2021
suiker Zout

Achtergrond Eetpatroon

Minder zout en suiker, hoe gaan we dat doel halen?

De afspraken die de voedingsindustrie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in 2014 hebben gemaakt over het gebruiken van minder zout en suiker hebben maar weinig effect gehad. Zo maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu afgelopen week bekend. Toch blijft het een belangrijk doel, zo stelt onder meer het Voedingscentrum. Er moet dus alsnog minder zout en suiker genuttigd worden. Hoe gaan we dat doel bewerkstelligen?
26 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden