Verenigd Koninkrijk

transport Brexit Engeland

Nieuws Varkens

Verenigd Koninkrijk blijft afnemer van varkensvlees

Hoewel de handel in varkensvlees tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie direct na de Brexit een opdoffer kreeg, lijkt dit effect nu deels tijdelijk te zijn geweest. Dat meldt Rabobank in een rapport.
25 Februari 2022
supermarkt Engeland verenigd koninkrijk

Nieuws Inflatie

Britse inflatie naar hoogste punt in dertig jaar

De Britse inflatie is in december naar het hoogste niveau in dertig jaar gestegen. De belangrijkste drijfveren achter de gestegen inflatie zijn de prijzen voor voedsel, horeca en huishoudelijke artikelen. Eerder waren dat de brandstofprijzen. Economen verwachten in april een piek van 6% of 7%.
19 Januari 2022
supermarkt

Nieuws Retail

Britse supermarktketens zien kleine min in omzet

Supermarktketens in het Verenigd Koninkrijk zagen in december een iets lagere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van een aantal maanden eerder is wel een stijging zichtbaar.
7 Januari 2022
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

'Deze vogelgriepuitbraak is ergste ooit in Engeland'

“Deze vogelgriepuitbraak is de ergste ooit voor het Verenigd Koninkrijk”, zo stelt Christine Middlemis, het hoofd van de veterinaire dienst in het land. Daarom roept de organisatie pluimveehouders op om nog een tandje bij te zetten in het weren van het H5N1-virus.
23 December 2021
aardappelen export

Nieuws Vrijhandelsverdrag

Britse foodsector profiteert van deal met Australië

Het Verenigd Koninkrijk heeft de eerste handelsdeal na de Brexit binnen. Donderdag 16 december zijn handtekeningen gezet onder een vrijhandelsovereenkomst met Australië. Voedingsmiddelen uit het Verenigd Koninkrijk mogen daardoor tariefvrij richting down under worden verscheept. De tariefvrije importquota voor Australische producten wordt tegelijkertijd verhoogd.
20 December 2021
export

Nieuws Export

Minder voedingsmiddelen naar Verenigd Koninkrijk

De Nederlandse export van vlees, zuivel, vis, groenten en fruit richting het Verenigd Koninkrijk is over de eerste acht maanden van het jaar met 8,1% gedaald, tot €2,2 miljard. De totale export van de goederen groeide wel: +5,4%.
20 December 2021
aardappelen

Achtergrond Aardappelen

Britse aardappelmarkt werkt toe naar feestdagen

De naderende feestdagen hebben een positief effect op de aardappelmarkt in het Verenigd Koninkrijk. De vraag vanuit de retail neemt duidelijk toe. Toch gaan de prijzen nog niet omhoog. Deels komt dat doordat de horeca afwezig is. De angst voor de omrikonvariant van het coronavirus creëert een afwachtende houding.
16 December 2021
Brexit Engeland Groot Brittannie

Opinie Nadia Menkveld

Door brexit krimpt belang van Verenigd Koninkrijk

Het Financieele Dagblad kopte afgelopen week dat het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de top drie van de belangrijkste handelspartners van ons land behoort. Dit jaar staan de Britten op de zesde plek. Voedingsproducten voelen de gevolgen, maar slagen er goed in om alternatieven aan te boren.
23 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden