Plukon Food Group

Nieuws Vogelgriep

'Deze vogelgriepuitbraak is ergste ooit in Engeland'

23 December 2021 - Kimberly Bakker

"Deze vogelgriepuitbraak is de ergste ooit voor het Verenigd Koninkrijk", zo stelt Christine Middlemis, het hoofd van de veterinaire dienst in het land. Daarom roept de organisatie pluimveehouders op om nog een tandje bij te zetten in het weren van het H5N1-virus.

Het Verenigd Koninkrijk spreekt van de ergste vogelgriepuitbraak ooit. De afgelopen twee maanden zijn meer dan zestig uitbraken van het H5N1-virus bevestigd. De regio's Lincolnshire en Noord-Yorkshire zijn de zwaarst getroffen gebieden, met ten minste negen uitbraken in elke provincie, zo meldt de BBC deze week. "Veel pluimveehouders houden zich aan de normen voor bioveiligheid, maar het aantal uitbraken suggereert dat er nog niet genoeg wordt gedaan om vogelgriep buiten de deur te houden", verklaart Christine Middlemiss, het hoofd van de veterinaire dienst van het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Middlemiss zijn trekkende, wilde vogels de belangrijkste bron van infectie. "Maar de ziekte kan ook worden verspreid op kleding en schoenen van mensen Daarom moet je je schoenen en kleding regelmatig reinigen en desinfecteren voordat je de verblijven betreedt. Ook is het goed om vogels niet meer te vermengen met wilde vogels en om alleen bezoekers toe te laten die strikt noodzakelijk zijn." De veterinaire dienst in het Verenigd Koninkrijk roept pluimveehouders op om nog een tandje bij te zetten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden