Verenigd Koninkrijk

Brexit Engeland Groot Brittannie

Nieuws Voedselproductie

CO2-tekort in VK loopt met een sisser af

Het dreigend tekort aan CO2 in het Verenigd Koninkrijk lijkt opgelost nu de Britse regering volgens ingewijden een deal heeft gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries.
22 September 2021
supermarkt

Nieuws Retail

Britse voedselketen onder druk door CO2-tekort

In het Verenigd Koninkrijk is een nijpend tekort ontstaan aan CO2 en dat raakt de voedselketen. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit resulteert in lege schappen.
20 September 2021
export Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

'Uitstel van grenscontrole is mooi, maar dit komt alsnog'

Voorlopig hebben voedingsmiddelenproducenten in de Europese Unie nog geen last van fysieke controles op producten. Dat heeft brexit-minister David Frost bekendgemaakt. De maatregelen worden met zes maanden uitgesteld. Toch is het niet per se goed nieuws voor transportbedrijven.
15 September 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vleesindustrie

Britse vleessector gaat gedetineerden inzetten

Slachthuizen, vleesverwerkers en slagers in het Verenigd Koninkrijk gaan gevangenen en ex-gedetineerden inzetten om de personeelstekorten op te vangen. De sector kampt met ongeveer 14.000 openstaande vacatures als gevolg van onder meer de brexit en coronacrisis.
25 Augustus 2021
frites

Nieuws Frites

Britse horecasector vreest voor tekort aan frites

In het Verenigd Koninkrijk dreigt een tekort aan frites. Op het Europese vasteland is een deel van de aardappelen verzopen. Britse experts verwachten daardoor een grotere vraag naar Engelse aardappelen, maar daarmee kunnen niet alle tekorten worden gedekt. 
12 Augustus 2021
vlees Lamsvlees

Nieuws Consumentengedrag

Britse commissie pleit voor lagere vleesconsumptie

De vleesconsumptie in het Verenigd Koninkrijk moet komende jaren met 30% worden teruggeschroefd. Dat laat de commissie die een beleidsplan en visie heeft gemaakt voor een nationale voedselstrategie, weten. 'De overconsumptie van een grote groep Britten belast de leefomgeving en het milieu onnodig veel', schrijft het.
10 Augustus 2021
zuivel supermarkt Verenigde Staten Coronavirus hamsteren

Nieuws Retail

Britse consument ziet tekort aan melk in winkel

Arla, de grootste zuivelleverancier van het Verenigd Koninkrijk, kon afgelopen week niet aan alle retailers leveren. Het is een gevolg van het tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Voor Britse consumenten betekent het dat ze komende periode vaker lege zuivelschappen kunnen tegenkomen. 
2 Augustus 2021
supermarkt

Nieuws Verenigd Koninkrijk

Thuisquarantaine leidt tot zorgen over voedseltekort

Lege schappen in de supermarkt. Aan het begin van de coronapandemie zagen we het regelmatig, zowel in Nederland als elders ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk is dat beeld nu opnieuw zichtbaar. Door de grote hoeveelheid thuisquarantaines is de voedingsmiddelenindustrie ontregeld, en dat leidt tot grote zorgen over voedseltekorten.
23 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden