Verenigd Koninkrijk

supermarkt

Nieuws Retail

Britse retailer ziet groei in rap tempo verdwijnen

Een jaar zoals vorig jaar laten we het liefst zo snel mogelijk achter ons. De coronapandemie had de hele wereld in zijn greep en we moesten behoorlijk inleveren op onze vrijheid. Voor de meesten is het een periode die overladen wordt met negatieve emoties, maar niet voor retailers. Supermarkten profiteerden volop van het feit dat zij het enige ‘uitje’ waren voor de consument. Onderzoek toont echter aan dat Britse retailers daar slechts kortstondig van hebben kunnen profiteren. Zij zien die groei komende jaren weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.
12 Juli 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Melk

Vlees en zuivel duidelijk in trek bij Britse consument

Britse consumenten kiezen in de supermarkt vaker voor vlees- en zuivelproducten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Met name rundergehakt, kaas en melk vormen aan de start van het jaar een essentieel onderdeel van het voedingspatroon van de Britten. Dat er veel vraag is naar zuivel is tevens zichtbaar in de wereldwijde zuivelnoteringen.
9 Maart 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Food

Britten kopen steeds vaker biologisch voedsel

In het Verenigd Koninkrijk heeft de biologische markt over het afgelopen jaar behoorlijk terrein gewonnen. Met het hoogste groeipercentage van de afgelopen 15 jaar en een waarde van £2,79 miljard, presteerde de biologische markt in 2020 zelfs beter dan de gangbare markt.
16 Februari 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Food

Supermarktketen Aldi investeert in Britse boeren

Supermarktketen Aldi maakt bekend dat het over de komende 5 jaar ruim €3,8 miljard gaat investeren in Britse boeren die aan de retailer leveren. De plannen moeten de uitbreiding van de keten in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen.
4 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden