Shutterstock

Nieuws Frites

Britse horecasector vreest voor tekort aan frites

12 Augustus 2021 - Kimberly Bakker

In het Verenigd Koninkrijk dreigt een tekort aan frites. Op het Europese vasteland is een deel van de aardappelen verzopen. Britse experts verwachten daardoor een grotere vraag naar Engelse aardappelen, maar daarmee kunnen niet alle tekorten worden gedekt. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De horecasector in het Verenigd Koninkrijk vreest voor een tekort aan frites. Een van de oorzaken hiervoor zijn de overstromingen die delen van België, Duitsland en Nederland plat hebben gelegd. Volgens recente schattingen van Irish Farmers' Association is daardoor 20.000 hectare landbouwgrond getroffen.

Een perfecte storm
In een onlangs verschenen marktrapport spreekt inkoper Lynx Purchasing van een zogenaamde 'perfecte' storm. "De combinatie van de inflatie, een tekort aan arbeidskrachten, de weersextremen, de brexit en de coronacrisis zorgen voor tekorten en stijgende prijzen", staat in het rapport. Met name diepvriesfrites dreigen daardoor schaars te worden. 

"De overstromingen in Europa hebben akkerbouwers en fritesfabrikanten zwaar getroffen", aldus directeur Rachel Dobson bij The Sun. "In getroffen regio's worden veel diepvriesfrites geproduceerd. Het tekort dat door een vermindering van de oogst mogelijk ontstaat, leidt tot een domino-effect. Dat betekent voor de pubs en restaurants dat de gebruikelijke leveranciers niet altijd de gevraagde hoeveelheid frites voor de gebruikelijke prijs kunnen leveren."

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden