Turkije

noten

Nieuws Hazelnotentekort

Tekort aan Turkse hazelnoten verwacht

Een tekort aan hazelnoten dreigt als gevolg van de ontwaarding van de Turkse lira. Turkije is verantwoordelijk voor 75 procent van de hazelnootproductie wereldwijd. Voor Turkse boeren is het steeds lastiger geworden hun productie draaiende te houden omdat meststoffen onbetaalbaar zijn geworden. Boeren hebben hun productie al moeten inkrimpen en als de Turkse munt in waarde blijft dalen, komt de teelt wellicht helemaal stil te liggen.
27 December 2021
Lira

Opinie Joost Derks

Liracrash: zijn smartphones nieuwe goud?

In de financiële wereld speelt goud al eeuwenlang de rol van veilige haven in onzekere tijden. Na de enorme daling van de lira lijken onder meer smartphones die rol over te nemen in Turkije.
25 November 2021
Pasta Deeg

Achtergrond Pasta

Turkse pasta-export nu al hoger dan vorig jaar

Turkije doet goede zaken als het gaat om de export van pastaproducten. Het land was afgelopen jaar de derde grootste exporteur van pasta (na Italië en de Verenigde Staten), maar kan daar dit jaar nog een stapje bovenop doen. Turkije heeft in de eerste vijf maanden van het jaar namelijk al meer pasta geëxporteerd dan een jaar geleden. En kijken we naar de cijfers over afgelopen jaren, dan zit er nog genoeg in het vat.
6 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden