Plastic

Boerenbusiness Verpakkingen

Achtergrond Plastic

Plastic: terecht het slechtste kind van de klas?

Over iets minder dan drie weken treedt de zogenaamde single-use plastic-richtlijn in werking. Een onderdeel hiervan is een verbod op plastic wegwerpartikelen. Het is een van de stappen die de Europese Unie neemt om het milieu te beschermen. Niet alleen de ‘plasticsoep’, maar ook de chemicaliën die vrijkomen bij de productie zijn schadelijk, stelt het. Maar hoeveel plastic is er eigenlijk wereldwijd, en hoe groot is die plasticsoep? Feiten, fabels en cijfers over plastic.
14 Juni 2021
supermarkt Boerenbusiness Verpakkingen

Achtergrond Plastic

'Alternatieven van plastic zijn zeker niet altijd beter'

Plastic. De term gaat er bij veel klimaatactivisten niet meer in. Ook de consument kijkt in de supermarkt met steeds meer argwaan naar producten die in plastic verpakt zijn. 'Toch zijn de alternatieven niet altijd beter', vertelt Rob Verhagen, sustainability director bij Oerlemans Packaging Group. 'Kunststof heeft bijvoorbeeld altijd een lagere CO2-emissie. Het maakt niet uit of je het vergelijkt met karton, glas of metaal.' Verhagen vertelt waarom ze bij Oerlemans nog altijd vertrouwen in kunststofverpakkingen.
9 Juni 2021
rietjes

Achtergrond Duurzame verpakkingen

Papieren rietje bij milkshake is even wennen

Wie weleens bij een fastfoodketen komt, is het de laatste maanden vast opgevallen dat er nogal wat veranderingen zijn in de materialen. Het papieren rietje bij de milkshake, hebben we te danken aan de SUP-richtlijn die 3 juli ingaat en waarin veel wegwerpplastic wordt verboden. En producenten bovendien aansprakelijk kunnen worden gesteld voor zwerfafval.
4 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Verpakkingen

Verbod wegwerpplastic in strijd tegen plasticsoep

Plastic wegwerpbordjes, -rietjes, -bekertjes, ze zullen vanaf volgende maand uit ons leven verdwijnen. Wie ze nog in huis heeft, mag ze nog gebruiken. Ook bedrijven mogen hun voorraad op maken, maar per 3 juli gaat de de Europese SUP-richtlijn (single-use plastic) in met onder meer een verbod op plastic wegwerpartikelen.
2 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden