Palmolie

soja - food

Analyse Markt Starter

Vertraging in Argentinië en lagere energieprijzen

Een relatief korte marktstarter vandaag, vanwege Thanksgiving Day gisteren was er donderdag geen handel op de Amerikaanse beurzen. Ook werd bekend dat India overweegt de exportlimiet voor suiker te verruimen, daalde de koers van palmolie in Maleisië en loopt de Argentijnse soja fixe vertraging op. Dit is de marktstarter van vrijdag 25 november 2022. 
25 November 2022
suiker limako

Trend Markt Starter

Meeste grondstofprijzen hoger, suiker gedaald

Het lijkt erop dat Europese graanhandelaren hopen te profiteren van de lage prijzen. Aan de andere kant van de wereld zijn er zorgen over droogte en daalt de suikerprijs na weken van stijging. Dit is de Markt Starter voor dinsdag 22 november 2022. 
22 November 2022
palmolie

Analyse eetbare olie

Komende tijd stabiele palmolieprijs verwacht

De notering van ruwe palmolie heeft voor het eerst sinds september weer te maken met een forse daling als gevolg van andere concurrerende plantaardige oliën en een sterkere ringgit. Toch is de verwachting dat prijs de komende tijd stabieler en iets hoger wordt door de wisselende aanvoer van ruwe palmolie.
16 November 2022
palmolie

Analyse Palmolie

India laat palmolieprijs opveren en weer dalen

In Azië schommelde de palmolieprijs de afgelopen dagen meer dan in Rotterdam. Grootschalige inkopen van Indiase klanten in zowel Indonesië als Maleisië dreven in eerste instantie de prijs op, de laatste dagen daalde de prijs weer. Dit lijkt ook de globale richting in de komende periode.
21 September 2022
koolzaad

Analyse Koolzaadolie

Prijzen koolzaadolie en palmolie dichter bij elkaar

De prijs van koolzaadolie staat de laatste weken steeds verder onder druk. Oorzaak is de toenemende beschikbaarheid van palmolie en zonnebloemolie. Hierdoor is het verschil met palmolie gedaald tot het laagste punt sinds half maart van dit jaar.
5 September 2022
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs veert terug naar boven

De palmolieprijs is deze week terug naar boven geveerd tot ruim boven de $1.000 per ton. Aanleiding zijn een aanpassing van de exportheffing door Indonesië, Amerikaanse subsidies voor biobrandstof en een betere Chinese vraag.
10 Augustus 2022
palmolie

Nieuws grondstoffen

Palmolieprijs blijft nog zoeken naar stabiliteit

De palmolieprijs lijkt iets uit te bodemen, maar van een stabiele prijsontwikkeling is nog geen sprake. dat is vooral omdat grootst producent Indonesië de markt blijft verrassen met nieuwe acties om van de voorraden af te komen.
3 Augustus 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Rivaliteit en hoge voorraad zitten palmolie dwars

De prijs van palmolie blijft naar beneden gaan. De hoge voorraden zijn een boosdoener, maar ook de verslechterde Covid-situatie in China laat zich gelden op de wereldmarkt van de plantaardige olie.
14 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief