Palmolie

palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs houdt neerwaartse koers vast

De palmolieprijs is het grootste deel van de winst die is geboekt sinds de Russische invasie in Oekraïne weer kwijt geraakt. De laatste maand is er meer dan 20% van de prijs afgegaan. De markt koelt steeds meer af.
Gisteren 16:00 uur
inflatie

Analyse Grondstoffen

Adempauze foodinflatie door graan en palmolie

De mondiale markt van agrarische grondstoffen lijkt op adem te komen na maanden van oplopende noteringen. De vooruitzichten lijken te verbeteren, nu handelaren meer vertrouwen krijgen in het beschikbaar komen van grotere volumes in de markt.
23 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs daalt flink in rustiger markt

De palmolieprijzen zijn deze week weer verder gedaald. De voornaamste oorzaken zijn de inspanning van de Indonesische autoriteiten snel van flink voorraden af te komen en de zorg van Maleisië om door deze actie niet uit de markt te worden gedrukt.
22 Juni 2022
palmolie

Analyse palmolie

Topproducenten palmolie maken markt nerveus

De palmolieprijs ging in de voorbije week eerst flink onderuit, maar trok daarna weer licht aan. Oorzaak van de daling zijn de jongste exportstimuli van Indonesië en meevallende oogsten in Maleisië. De markt voor minerale olies heeft ondertussen ook zijn effect op de palmolieprijzen.
15 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Onzekerheid over productie stuwt prijs palmolie

Blijvende onzekerheid over de productie en export van palmolie blijft de prijs licht omhoog stuwen. De Indonesische export is nog steeds met onzekerheden omgeven, de Maleisische productie zal volgens de laatste prognoses toch lager uitpakken dan eerst gedacht.
8 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Palmolieprijs stijgt licht, Indonesië zet deur op kier

De prijs van palmolie op de wereldmarkt is deze week licht aangetrokken, tot $1720 per ton cif Rotterdam. Dat is $88 per ton meer dan ruim een week eerder. Toen zat de prijs op een driemaands dieptepunt van $1632 per ton.
1 Juni 2022
palmolie

Analyse Palmolie

Koers palmolie stijgt ondanks vrijgave export

De palmoliemarkt is de laatste weken flink in beweging. Vooral door het optreden van de overheid in Indonesië. Die is bezig met een balanceeract om zowel de binnenlandse prijs van frituurolie acceptabel te houden als het exportbelang en de werkgelegenheid in de industrie veilig te stellen.
25 Mei 2022
palmolie

Nieuws Palmolie

Indonesië heft exportstop palmolie op

Het exportverbod op Indonesische palmolie wordt met ingang van maandag 23 mei opgeheven. Dit laat president Joko Widodo vandaag weten. Het gaat om zowel ruwe palmolie als om zogenoemde kookolie.
19 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief