Palmolie

supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs flink lager, maar structureel stabiel

Palmolie heeft een week van flinke prijsdalingen achter de rug, maar was daarin niet alleen. Ook andere eetbare oliesoorten moesten een veer laten in een iets afkoelende oliemarkt als geheel. Het zijn evenwel schommeling in een al bijna twaalf maanden redelijk stabiele markt.
20 September 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs ondanks speculatie licht dalend

De fysieke palmoliemarkt is de laatste weken licht dalend, maar over de iets langere termijn vrij stabiel. Ten opzichte van andere eetbare oliesoorten is het product qua prijs ondergewaardeerd, maar wellicht met reden.
13 September 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs beweegt gestaag weer omhoog

Na een periode van daling zit de palmolieprijs de laatste weken weer in de lift. Het is bovendien opnieuw niet meer de goedkoopste eetbare olie. De stijging van de palmolieprijs heeft verschillende oorzaken.
6 September 2023
palmolie

Analyse grondstoffen

Palmolieprijs ondanks druk behoorlijk stabiel

Ook al heeft palmolie het imago lang niet altijd mee, het is de laatste maanden zeker niet de goedkoopste eetbare oliesoort. Reden is dat er toch een redelijk sterke specifieke vraag naar dit product blijft, en dat de beschikbaarheid misschien kleiner zal zijn dan waar eerst van werd uitgegaan. Door deze en andere factoren blijft de koers op hoofdlijnen redelijk stabiel.
30 Augustus 2023
olie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijs laat zich leiden door olieprijs

De palmolieprijs trok afgelopen week eerst iets aan, maar zakte toen ook weer terug. Dit had te maken met de zwakker wordende aardolieprijs. Eetbare olies bewegen daar vaak bij mee. Voor het overige is de handel deze week rustig geweest.
23 Augustus 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Afzetprognoses duwen palmolieprijs omlaag

De palmolieprijs blijft onder druk staan vanwege negatieve afzetprognoses, nieuws over ruime voorraden en een negatieve futuresmarkt. Het opwaartse prijseffect van de spanningen in de Zwarte Zee is helemaal niet meer te merken.
9 Augustus 2023
palmolie

Analyse Grondstoffen

Palmolieprijzen dalen door sterke munt

De palmolieprijs is de afgelopen week gedaald. Een sterke Maleisische ringgit (waardoor de export daalde) en zwakte op de markt voor sojaolie duwen de koers omlaag.
2 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden