Prijs ruwe olie

olie Olieplatform

Analyse Olie

Het blijven roerige tijden op de oliemarkt

De oliemarkt is sinds het uitbreken van de coronacrisis alle kanten opgeslingerd en prijsfluctuaties zijn sinds de Russische aanval op Oekraïne alleen maar groter geworden. Dat is een doorn in het oog van Saoedi Arabië, één van de grootste olieproducerende landen ter wereld. Spelers op de oliemarkt balanceren tussen een krap aanbod van olie op de korte termijn en een dreigende recessie op de langer termijn.
26 Augustus 2022
olie

Analyse Olie

Stijgende trend in de olieprijs zwakt af

De olieprijs blijft stijgen maar de opgaande trend zwakt wel af. Handelsbelemmeringen die door de oorlog in Oekraïne zijn opgeworpen spelen daarbij een belangrijke rol. Brandstofprijzen gaan ondertussen naar record niveaus. Opvallend is dat de vraag naar benzine en diesel nog steeds blijft groeien.
10 Juni 2022
olie olietanker

Analyse Olie

Vragen bij effectiviteit van boycot op Russische olie

Het grote nieuws op de oliemarkt deze week is de Europese ban op olie uit Rusland. Deze week liep de spanning op tot het hoogtepunt alvorens de 27 lidstaten van de EU eindelijk tot overeenstemming kwamen. Rusland hield de gemoederen ook op een ander front bezig namelijk bij de Opec+ vergadering die gisteren (donderdag 2 juni) is gehouden.
3 Juni 2022

FB TV Grondstofupdate

'Voedselinflatie loopt verder op'

Consumenten beginnen de torenhoge grondstofprijzen steeds meer te voelen. De inflatie over maart is fors opgelopen en een verdere stijging ligt in het verschiet. Wel zijn er signalen dat de oververhitte grondstofprijzen afkoelen, zoals bij soja. 
7 April 2022
olie

Analyse Energie

Stijging olieprijs vlakt af, markt blijft gespannen

Na een stevige rally van Brent olie begin deze week is de notering de laatste dagen aan het afvlakken. De markt blijft wel gespannen. Nieuwe sancties tegen Rusland lijken op korte termijn van de baan, maar de huidige maatregelen drukken een stevig stempel op de oliemarkt.
25 Maart 2022
olie raffinaderij

Achtergrond Olie

Hoe wordt Poetins olie-ambitie doorgezet?

Sinds zijn aantreden in 1999 zet de Russische president Vladimir Poetin in op olie en gas. Hij maakte de hele wereld afhankelijk van zijn fossiele bronnen. Rusland lijkt de westerse wereld nu in de tang te hebben, al werkt het ook de andere kant op. Rusland haalt inkomsten uit onze vraag én gebruikt onze kennis en technologie in de sector.
8 Maart 2022
olie

Opinie Han de Jong

Noodplannen opstellen in Europa voor olie en gas

Krijgt Baron Rothschild gelijk? De oorlog in Oekraïne is zeer negatief voor de Europese economie. Rusland is financieel afhankelijk van olie en gas, maar het heeft buffers om een tijdelijke daling van inkomsten op te vangen. Europa is afhankelijk van Russische olie en gas is en die op korte termijn niet kan missen. Europa is dus heel kwetsbaar in het geval Rusland besluit zich niet meer aan leveringscontracten te houden
25 Februari 2022
boter

Nieuws Becel

Becel ruilt de ene palm in voor de andere

Megastartup Upfield nam Becel van Unilever over toen de plantaardige botervervanger nog niet helemaal hip was. Op de golf van vlees-, kaas- en visvervangers krijgt het product een nieuwe waarde voor bewuste consumenten. Het product moet helemaal 'OK' worden.
22 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden