Prijs ruwe olie

olie grondstof

Analyse Olie

Olieprijs kan even op adem komen

De oliemarkt heeft een rustige week achter de rug. Na een flinke prijsstijging in de achterliggende tijd kan de markt even op adem komen. De prijs van een vat Brent-olie schommelde de afgelopen dagen rond de $90 per vat. Toch liggen verdere prijsstijgingen - om uiteenlopende redenen - voor de hand.
11 Februari 2022
olie roebel olieprijs

Opinie Joost Derks

Hoge olieprijs laat valutawereld koud

De stijging van de olieprijs gaat helemaal aan de Russische roebel voorbij. Dat heeft alles te maken met de vrees voor een invasie van Oekraïne en het vooruitzicht van een serie renteverhogingen in de Verenigde Staten.
20 Januari 2022
Boerenbusiness

Nieuws Plantaardige oliën

'Kokosolie wordt ook dit jaar duurder'

Kokosolie is, net zoals andere plantaardige oliën, in trek. Het consumptievolume ligt echter zo'n 4 miljoen ton hoger dan het productievolume. En daar komt voorlopig, als gevolg van lagere opbrengsten in Maleisië en Argentinië, geen verandering in.
17 Januari 2022
olie olietanker

Analyse Olie

Ook oliemarkt deed mee aan Black Friday

De angst voor de nieuwe variant van het coronavirus, die recent in Zuid-Afrika is ontdekt, zorgt voor onrust op de oliemarkt. De prijs zakte hierdoor hard weg. Wat zijn de verwachtingen voor de komende week?
29 November 2021
olie olietanker

Analyse Olie

Oliemarkt krijgt een gevoelige tik

De oliemarkt heeft afgelopen week een gevoelige tik gekregen. De prijsdaling heeft volgens analisten twee redenen: de start van het zogenaamde 'feestdagenseizoen' en de lockdown in Oostenrijk. Wat zijn de verwachtingen?
22 November 2021
olie

Analyse Olie

Analisten zijn verdeeld over richting van oliemarkt

Analisten zijn verdeeld over welke richting de oliemarkt in de komende periode op gaat. Er is een groep die verwacht dat de productie binnenkort opgevoerd zal worden, terwijl een andere groep denkt dat we ook de komende periode met tekorten te maken zullen hebben.
15 November 2021
olie raffinaderij

Analyse Olie

Oliemarkt doet een klein stapje terug

In de afgelopen week heeft de oliemarkt een stapje terug gezet. Zo daalde de notering voor Brent-olie afgelopen week met circa $3. Verwacht werd dat een videoconferentie van de OPEC effect zou hebben op de prijs, maar de prijsdaling heeft een andere reden. Welke is dat?
8 November 2021
Boerenbusiness

Analyse Grondstofanalyse

Wereldwijd minder vraag naar kokosolie

Kokosolie wordt veelvuldig gebruikt in de voedingsindustrie: in zoetwaren, als vervanger van zuivel in diverse producten of om in te bakken. Ook de cosmetische en farmaceutische industrie maakt er gretig gebruik van. Toch lijkt kokosolie minder in trek te zijn; al jaren loopt de importwaarde achteruit.
30 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden