Outdoor Food Trends

Plantaardige producten zijn in trek. Hoewel het de rol van dierlijk vlees nog lang niet overneemt, is het wel goed op weg. Is dat ook in het BBQ-seizoen zichtbaar? En welke andere Outdoor Food Trends zijn te herkennen? Alles hierover vind je in dit thema-dossier.

ijs

Interview Schapenijs

Is schapenijs straks dé nieuwe trend?

Schapenijs is nog vrij onbekend in Nederland, maar het wint aan populariteit. Bij schapenhouderij de Schapenstreek in het Noord-Hollandse Lutjebroek worden alle producten gemaakt van eigen schapenmelk. 'De smaak van schapenijs is 'skoftig' lekker (oftewel: enorm lekker). Er zitten ook veel gezonde vetten in,' aldus Anita van Alderwegen.
30 Augustus 2021
rundvlees varkensvlees

Analyse Vleestrends

Thuis moet vlees ook een luxegevoel geven

Steeds meer Nederlanders willen thuis ook restaurantkwaliteit. Het is een gevolg van de coronacrisis. De sluiting van de horeca heeft ertoe geleid dat Nederlandse consumenten luxer vlees in huis hebben gehaald. Ook barbecueën wordt professioneler aangepakt en dat helpt de verkoop van vlees ook.
30 Augustus 2021
frites Mayonaise

Inside Aardappelen

Fritesconsumptie terug op pre-coronaniveau

Zo'n anderhalf jaar na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft de export en consumptie van frites wereldwijd weer een niveau bereikt van voor de crisis. Dat blijkt uit exportcijfers van dit voorjaar en het begin van de zomer. Wel zijn enkele opmerkelijke verschuivingen zichtbaar. Wat die zijn lees je in deze analyse over de Europese en mondiale fritesmarkt.
30 Augustus 2021
brood

Analyse Stokbrood

Hou het zomergevoel vast met stokbrood

Stokbrood. Dit Franse brood wordt in Nederland graag genuttigd om het zomergevoel vast te houden. In een warme zomer wordt er vaak gebarbecuet, met de nodige stokbroden op tafel. Dat was deze zomer niet het geval, waardoor de verkoop van stokbrood wat minder liep dan andere jaren.
27 Augustus 2021
groente Komkommer

Analyse Komkommer

Komkommer blijft onverminderd populair

Komkommer wordt wereldwijd in grote volumes verhandeld. Ook Nederland komkommerland speelt hier een grote rol in. Ons kikkerlandje exporteert jaarlijks $533 miljoen en staat daarmee op plaats 3 van de grootste exporteurs ter wereld.
19 Augustus 2021
restaurant diner

Nieuws Consumentengedrag

Amerikaanse consument zoekt restaurant weer op

Consumenten in de Verenigde Staten hebben in het tweede kwartaal weer vaker het restaurant opgezocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The NPD Group. Het aantal consumentenbestedingen in restaurants steeg met 32% in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee ligt het aantal bestedingen – vooral in de quickservice restaurants - weer enigszins in lijn met het niveau van voor de coronacrisis. Fullservice restaurants halen dat niveau nog niet.
13 Augustus 2021
frites

Nieuws Frites

Britse horecasector vreest voor tekort aan frites

In het Verenigd Koninkrijk dreigt een tekort aan frites. Op het Europese vasteland is een deel van de aardappelen verzopen. Britse experts verwachten daardoor een grotere vraag naar Engelse aardappelen, maar daarmee kunnen niet alle tekorten worden gedekt. 
12 Augustus 2021
Meloen

Analyse Meloenen

Regenachtige zomer helpt verkoop van meloenen niet

Wanneer consumenten aan zomerse items denken, dan staat de meloen waarschijnlijk ook in dat rijtje. Deze fruitsoort is de ultieme gezonde verfrissing. Ook in Nederland is het doorgaans een veel verkocht product in de zomer. Behalve dit jaar. De wisselvallige zomer die we tot nu toe zien, zorgt ervoor dat de verkoop tegenvalt.
11 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief