Boerenbusiness Sangria

Achtergrond Sangria

Veelzijdigheid van sangria maakt het populair

Wanneer consumenten aan zomerse items denken, dan past het Zuid-Europese drankje sangria uitstekend in dat rijtje thuis. De drank, van origine gemaakt van rode wijn en gesuikerd fruit (veelal sinaasappel), is een waardevolle toevoeging geworden bij de barbecue of op het strand. Het is daarnaast een van de weinige 'cocktails' die de Nederlandse consumenten maar al te graag zelf in elkaar flanst.
6 Augustus 2021
Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

'Met kruidenmix is smaak en gemak te combineren'

Kruiden en specerijen zijn voor steeds meer consumenten een waardevolle toevoeging aan de maaltijd. Of het nou om kaneel in de yoghurt of peper op de biefstuk gaat, we passen allemaal wel kruiden toe in onze gerechten. Tijdens coronacrisis werden we gedwongen om meer zelf te koken en dus nam ook de verkoop van (verse) kruiden en specerijen toe. Of het een trend is die aanhoudt, is afwachten. Voor Natural Spices is al wel duidelijk dat kruidenmixen de toekomst zijn. “Het is de ideale manier om smaak en gemak te combineren.”
29 Juli 2021
Boerenbusiness Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

Saus hoeft niet gezond, het is een verwenmoment

Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid, en die trend is tijdens de coronapandemie in een stroomversnelling terechtgekomen. Behalve als het om sauzen gaat. Hoewel er steeds vaker gezondere en plantaardige sauzen op de markt worden gebracht, blijft de afzet daarvan nog ver achter op de traditionele mayonaise, satésaus en curry. Een van de redenen daarvoor is het feit dat wanneer consumenten saus toevoegen aan hun gerecht, ze op zoek zijn naar een verwenmoment. Gezondheid schuift dan naar de achtergrond.
27 Juli 2021
Boerenbusiness

Nieuws Outdoor Food Trends

Alcoholvrije cocktail net zo in trek als een Radler?

Een terrasje op of nabij het strand gaat in de zomerperiode vaak hand in hand met het drinken van een cocktail, vooral als Nederlanders op vakantie zijn in het buiteland. Maar tegelijkertijd hebben consumenten meer aandacht voor hun gezondheid én willen ze in de zomer niet té veel kilo's aankomen. De ideale oplossing: een alcoholvrije cocktail. Oftewel: de mocktail. Is een non-alcoholische cocktail al net zo in trek als een alcoholvrij biertje?
21 Juli 2021
vlees

Nieuws Outdoor Food Trends

Nederlander blijft weinig avontuurlijk in BBQ-saus

Voor volgende week is éindelijk zonnig weer voorspeld, met temperaturen variërend van 22 tot 25 graden. Het ideale weer om de barbecue weer af te stoffen. En als het gaat om barbecueën, experimenteren we er flink op los in Nederland. Naast vlees en vis, is ook steeds meer aandacht voor groenten op de barbecue. Iets waar supermarkten steeds meer op inspelen. En de ouderwetse barbecue heeft daarnaast plaatsgemaakt voor kamado’s als een Green Egg of The Bastard. Toch zijn we in Nederland nog niet zo avontuurlijk als het gaat om sausjes.
14 Juli 2021
Boerenbusiness

Interview Oppo Brothers

'IJs hoeft niet ongezond te zijn om goed te smaken'

De Britse start-up ‘Oppo Brothers’ heeft onlangs drie nieuwe smaken toegevoegd aan het ijsassortiment van Albert Heijn: Double Chocolate Brownie, Vegan Double Salted Caramel en Colombian Chocolate & Hazelnut. Daarmee breidt Oppo zijn assortiment in rap tempo uit. Global Brand Manager Henry Colyer vertelt bij Foodbusiness over de kansen en uitdagingen in de foodsector en de ambities die het bedrijf heeft.
8 Juli 2021
Boerenbusiness vlees kamado

Achtergrond Barbecue

Kamado wint nog steeds aan populariteit

Barbecueën is in; en dan niet op eentje die je voor vier tientjes koopt. De stoere, hippe eivormige - en vaak peperdure - kamado waarmee je behalve kan grillen ook kunt bakken, roken, stoven en slowcooken, winnen steeds meer aan populariteit.
6 Juli 2021
varkensvlees vlees

Achtergrond Trends

Zomer in aantocht: hier zet buitenlands bedrijf op in

De zomerperiode komt er weer aan. Dat betekent dat veel voedingsmiddelenbedrijven en frisdrankenproducenten weer actief nadenken over innovatieve producten die ons weerbaar maken tegen de warme zomer die te wachten staat. Waar zet het buitenland op in?
2 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden