groente

Achtergrond Snijgroenten

Markt snijgroenten groeit door keuze voor gemak

Gemak wordt voor veel consumenten steeds belangrijker. Tijd wordt tegenwoordig immers als een schaars item gezien. Voor de markt van snijgroenten is het een positieve ontwikkeling. Daar waar de afzet richting de horeca tijdens de coronacrisis tot vrijwel het nulpunt afnam, was tijdens de hamsterweken een redelijke plus zichtbaar in de retailverkoop van onder meer soep- en roerbakgroenten. Structureel groeide de afzet van verspakketten. En die ontwikkeling lijkt onomkeerbaar. De toekomst ziet er daardoor positief uit.
2 Juli 2021
voorjaar zon weer

Nieuws Outdoor Food Trends

Met wat voor zomer kan de horeca rekening houden?

Restaurants, kroegen en terrassen. Na ruim zes maanden verplicht gesloten te zijn, konden ze een maand terug eindelijk hun deuren weer openen. Helaas gooide het onstuimige voorjaarsweer roet in het eten. De tweede dag na de versoepelingen kwam het namelijk met bakken uit de hemel en was een terrasje pakken niet echt realistisch. De zomermaanden zijn voor de horecasector daarom – vooral dit jaar – een periode om reikhalzend naar uit te kijken. Maar met wat voor zomer kunnen zij rekening houden?
30 Juni 2021
rundvlees varkensvlees

Nieuws CBS

Nederland is de grootste vleesexporteur van Europa

Nederland was vorig jaar de grootste vleesexporteur van de Europese Unie, zowel in waarde (€8,8 miljard) als gewicht (3,6 miljard kg). 85% is in Nederland geproduceerd of verwerkt vlees. De rest betreft wederuitvoer of doorvoer. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Internationaliseringsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
23 Juni 2021
varkensvlees vlees

Nieuws Vleesprijzen

Betaalt Amerikaan straks recordprijs voor vlees?

Amerikaanse consumenten zullen deze zomer flink meer kwijt zijn aan de barbecueboodschappen. Dat verwacht Derrell Peel, specialist aan de Oklahoma State University. Volgens Peel zijn de prijzen voor vlees in rap tempo stijgende als gevolg van de goede economische vooruitzichten en de herstellende vraag vanuit de restaurants. “In de meeste gevallen zijn de groothandelsprijzen zelfs nog hoger als aan het begin van de coronapandemie.”
11 Juni 2021
supermarkt varkensvlees vlees

Nieuws Vleestaks

Minder vleesconsumptie: wie pakt de handschoen op?

Maak vlees elk jaar 1 tot 3% duurder. Die oproep doen vijftig wetenschappers aan het nieuw te vormen kabinet. Daarmee zou de vleesconsumptie in 2030 gehalveerd zijn. Is het nodig dat de politiek zich met de kwestie bemoeit of kan de markt dit zelf reguleren?
10 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden