Plukon

Nieuws Bedrijven

Plukon slaat grote slag op vleesmarkt in Denemarken

2 Mei 2024 - Redactie Foodbusiness

Plukon Food Group blijft dit jaar zeer actief op overnamepad. Na eerdere acquisities in Spanje en Polen, slaat het vleesconcern uit Wezep dit keer zijn slag in Denemarken. Plukon kondigt vandaag (donderdag 2 mei) aan het bedrijf HKScan Denmark, naar eigen zeggen een toonaangevend pluimveebedrijf, over te nemen.

Plukon heeft een principeovereenkomst voor de deal gesloten met het Finse HKScan Corporation voor de aankoop. Plukon meldt het overnamebedrag niet, maar dat doet HKScan Corporation op haar website wel. Met de transactie is een bedrag van €44,6 miljoen gemoeid.

Met de aangekondigde overname, die nog door de autoriteiten moet worden goedgekeurd, betreedt Plukon de Deense markt. "We verwelkomen Denemarken als ons zevende thuisland", laat Kees Kraijenoord, CEO van Plukon Food Group, in een verklaring weten. "Deze strategische stap sluit niet alleen perfect aan bij onze groeiambities, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze marktaanwezigheid voor gevogelte, maaltijden en alternatieve proteïnen in heel Scandinavië uit te breiden."

Breed assortiment leveren
HKScan Denmark, zo licht Plukon toe, is een pluimveeslachterij en -verwerkingsbedrijf dat verpakte kip voor consumentengebruik en hoogwaardige 'ready-to-eat' en 'ready-to-heat' kipproducten produceert. Het bedrijf is gevestigd in Denemarken en opereert een slacht- en uitsnijderij in Vinderup en een verwerkingsfabriek voor garen, braden en verpakken in Skovsgaard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aarhus. HKScan Denmark heeft ongeveer 680 werknemers en de omzet voor het jaar 2023 bedraagt ongeveer €230 miljoen.

Zowel Plukon, dat over 2023 een omzet draaide van €3,1 miljard, als HKScan Denmark zijn gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment verse, diepgevroren en verwerkte gevogelteproducten voor de retail, foodservice en industrie in Denemarken en heel Europa. HKScan Denmark levert voornamelijk verse kipproducten onder haar eigen consumentenmerk Rose Poultry aan de retail in Denemarken, evenals private label producten en diepvriesproducten aan markten in en buiten Denemarken, met name aan Zweden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden