JJava Designs / Shutterstock

Nieuws Ondernemen

General Mills wil af van Yoplait in Noord-Amerika

1 Mei 2024 - Klaas van der Horst

Voedingsreus General Mills overweegt de verkoop van haar Noord-Amerikaanse yoghurtbusiness, met als bekendste merk Yoplait, zo melden diverse media. Persbureau Reuters weet te melden dat zakenbank JP Morgan is ingehuurd om de verkoop te begeleiden.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tot de yoghurtactiviteiten van General Mills behoren naast Yoplait ook de merken Liberté en Ratio Food. Yoplait buiten Noord-Amerika zit niet bij in het pakket. Dit deel van Yoplait is sinds april 2021 (weer) in handen van het Franse Sodiaal. Deze zuivelcoöperatie ontvangt ook de royalty's voor het gebruik van de merknamen Yoplait en Liberté, maar sinds 2021 wel tegen een verlaagd tarief. De ontvanger daarvan is Sodima, de 'moedercoöperatie' achter Sodiaal.

De Noord-Amerikaanse yoghurttak van General Mills moet naar verluidt tussen de $2 en $2,5 miljard opbrengen. General Mills zou de zuivel niet meer tot de kernactiviteiten rekenen. Bij een aantal andere grote voedingsbedrijven in de VS staan de yoghurtactiviteiten ook in de etalage of zijn ze verkocht. Danone heeft Wallaby Yogurt en Horizon Milk vorig jaar verkocht aan Platinum Equity. Campbell Soup heeft Noosa Yogurt in de aanbieding.

General Mills lijkt ondertussen meer brood te zien in petfood. In deze branche zijn de winstmarges hoger. Mede daarom kocht het bedrijf onlangs het Vlaamse bedrijf Edgar & Cooper.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden