Glanbia

Nieuws Ondernemen

Glanbia verkoopt minder, maar verdient meer

29 Februari 2024 - Klaas van der Horst

Het Ierse voedingsbedrijf Glanbia heeft vorig jaar een lagere omzet behaald dan in 2022 en heeft in enkele bedrijfsonderdelen ook minder volume verkocht. Toch heeft het de winst met ruim 21% weten te verhogen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt het jaarverslag 2023 van het beursgenoteerde bedrijf. De omzet daalde van $5,9 naar $5,4 miljard. De winst steeg van $248 naar $298 miljoen De hogere winst is met name te danken aan prijsverhogingen bij de divisie sport- en gezondheidsvoeding. In de gewone voedingsactiviteiten (Nutritional Solutions) en bij het onderdeel US Cheese liepen de zaken moeilijker.

In het laatste bedrijfsonderdeel, waar vorig jaar $2,6 miljard aan omzet werd behaald, werd wel licht meer volume verkocht, maar werd uiteindelijk 14% minder verkocht dan in het voorgaande jaar. In US Cheese zit onder meer een joint venture met Dairy Farmers of America.

Glanbia Ireland, dat nu Tirlan heet, is geen onderdeel meer van Glanbia plc. Tirlan heeft nog steeds een belang van 27,64% in Glanbia plc en bezet ook nog drie van de dertien zetels in de raad van toezicht, maar staat er verder los van. Tirlan zit ook in kaas, maar dan alleen in Ierland zelf en deels samen met A-ware.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden