DCStockPhotography / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

26 Februari 2024 - Klaas van der Horst

Voedingsreus Nestlé heeft vorig jaar 1,5% minder omzet geboekt, maar een bijna 21% hogere winst. De zuivelresultaten - goed voor 11% van de omzet - waren qua omzetgroei beter, maar qua netto-resultaat lager. De zuivelomzet daalde met 2,6%, de winst steeg met 3,6%.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale omzet in zuivel en ijs, zoals dit onderdeel officieel heet, daalde met omgerekend €280 miljoen naar €10.852 miljoen. De netto-winst steeg daarbij met €97,4 miljoen naar €2.725 miljoen.

China
In de meeste regio's waar Nestlé actief is met zuivel en ijs liep de omzet in geld terug. Het meest in Afrika en 'overig Azië', vervolgens in Latijns-Amerika en de VS en Canada. Meer omzet werd alleen geboekt in de EU en in China. Net als FrieslandCampina met Friso, meldt ook Nestlé betere resultaten te boeken op de Chinese kindervoedingsmarkt met een vernieuwd product. Ook boekt het concern successen met speciale voeding voor oudere mensen. 

Petfood
De beste resultaten boekte Nestlé overigens met petfood, waarbij Purina ONE, Purina Pro Plan en Friskies dubbele groeicijfers laten zien. Purina Pro Plan alleen was al goed voor €3.140 aan verkopen.

In totaal boekte Nestlé vorig jaar een omzet van ruim €97 miljard en een winst van €11,7 miljard. Deze resultaten werden licht gedrukt door een Zwitserse frank die in de loop van vorig jaar steeds harder werd.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden