4kclips / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Danone stoot biologische zuiveldivisie in VS af

8 Januari 2024 - Klaas van der Horst

De Franse zuivelreus Danone heeft zijn meerderheidsbelang in het Amerikaanse Horizon Organic verkocht aan de investeringsmaatschappij Platinum Equity.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Danone houdt nog wel een minderheidsbelang in Horizon Organic en Wallaby dairy. De verkoop vloeit voort uit de al in maart 2022 aangekondigde herschikking van de portfolio. Deze operatie krijgt geleidelijk vorm. Vorig jaar werd zo ook een zuivelfabriek in Spanje verkocht aan het Nederlandse A-ware.

Over financiële details van de verkoop van het belang aan Platinum Equity wil Danone geen mededelingen doen. CEO Antoine de Saint-Affrique wil alleen kwijt dat de gevolgen van de verkoop zullen zijn terug te lezen in de boeken over 2024. De beide bedrijfsonderdelen zijn goed voor ongeveer 3% van de omzet van Danone. Ze worden afgestoten omdat hun prestaties remmend werken op de ontwikkeling van Danone als geheel, zo geeft Danone aan.

Horizon Organic is het grootste biologische zuivelmerk in de VS. Horizon kwam pas in 2017 in handen van Danone. Het kwam mee met de aankoop, voor $10 miljard, van de WhiteWave Foods Company. Horizon heeft ruim zeshonderd leveranciers en is vooral actief aan de Amerikaanse westkust, waar ook Platinum Equity zijn basis heeft. Deze investeerder lijkt erop te mikken om Horizon Organic weer eigenstandig verder te laten gaan. Wallaby is kleiner en vooral bekend vanwege de Griekse yoghurt die het maakt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden