Van der Sterre

Nieuws Bedrijven

Vandersterre samen met Mariënwaerdt in biokaas

7 December 2023 - Klaas van der Horst

Kaashandelaar Vandersterre is een samenwerking aangegaan met Landgoed Mariënwaerdt voor de productie en afzet van biologische kaas. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasproductie blijft een activiteit van Landgoed Mariënwaardt, de activiteiten in de keten daarna worden verzorgd door VanderSterre.
De Bodegraafse kaashandel wordt in het kader van de overeenkomst ook eigenaar van de kaasproductie-, rijpings-, en verkoopactiviteiten van Mariënwaerdt. 

De familie Van Verschuer blijft betrokken om de kwaliteit en de merkidentiteit van hun specialiteiten in de markt te waarborgen. Ook creëert ze met deze samenwerking ruimte om te investeren in de toekomst van het landgoed, zo wordt gemeld.

Mariënwaerdt gaat ondertussen niet verder met de productie in de huidige vorm en op de bestaande locatie, gezien de noodzaak om te investeren in de vernieuwing van de kaasmakerij. Op langere termijn is dat wel weer het doel, maar op de korte termijn is CZ Rouveen gevonden als productiepartner die de recepturen van de Mariënwaerdt gaat produceren.

De Vandersterre Groep werkt samen met diverse kaasmakers en heeft in een aantal daarvan ook een zakelijk belang, zoals Landgoed Kaamps in Twente en het Noord-Hollandse Klaver Kaas.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden