Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Euroma overgenomen door Japans conglomeraat

22 November 2023 - Max van der Heijden

De Nederlandse verkoper van kruiden en specerijen Euroma komt in Japanse handen. Het Japanse conglomeraat Marubeni nam in 2021 al een aandeel van 30% in Euroma en neemt nu de rest van het bedrijf over, mits de overname door de betrokken autoriteiten wordt goedgekeurd. 

Euroma is een van de drie grootste verkopers van kruiden en specerijen in Europa en hoopt de komende jaren ook internationaal aan de weg te kunnen timmeren. "Met Marubeni hebben we een strategische partner voor de lange termijn met wie we onze internationale groei kunnen versnellen. Deze strategische combinatie biedt volop kansen voor onze klanten en onze medewerkers, met ons gloednieuwe centrum en productiefaciliteit in Zwolle als solide basis", laat CEO Bert Bakker weten in een statement. 

Jun Horie, senior managing executive officer van Marubeni laat weten: "We zien dat de markt voor voedingsingrediënten, met name kruiden en specerijen, gestaag groeit, gedreven door consumententrends zoals clean label, natuurlijke smaak en zoutreductie, enzovoort. Euroma is toonaangevend in het leveren van hoogwaardige, innovatieve smaakoplossingen op dat gebied. We zien ook een groot potentieel om de expertise van Euroma buiten Europa te introduceren door gebruik te maken van Marubeni's wereldwijde aanwezigheid en klantenbestand. We blijven nauw samenwerken met het team van Euroma aan de volgende groeifase."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden