OMfotovideocontent / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Bonduelle verhuist peulvruchtenteelt naar EU

11 Mei 2023 - Max van der Heijden

Groentefabrikant Bonduelle heeft samen met partnertelers 70% van zijn peulvruchtenteelt naar Europa verplaatst. Door de verhuizing van Amerika, Mexico en China naar Frankrijk en Hongarije wil het bedrijf zijn ecologische voetafdruk verkleinen. 

Voorheen importeerde Bonduelle kikkererwten, rode kidneybonen en linzen. Deze worden voortaan in Europa geteeld. Bondeuelle hoopt dat in 2030 80% van de partnertelers overstapt naar regeneratieve landbouw. Daarbij kunnen peulvruchten helpen, die staan namelijk bekend als bodemvriendelijke voeding. Bij regeneratieve landbouw staat een gezonde bodem centraal. Bonduelle helpt boeren bij de overgang door peulvruchten in te zetten als rotatiegewas. Hierdoor blijft de grond rijk aan nutriënten.

''Wij werken hand in hand met onze partnertelers om de overgang naar regeneratieve landbouw te leiden. Dit doen we door de vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren, de biodiversiteit te ontwikkelen en de klimaatverandering tegen te gaan", zegt Ilonka Audenaerde, general manager van Bonduelle Noord-Europa. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden