MB

Interview Foodbusiness Stage

‘Een interessante en verbredende stage’

12 Mei 2023

Marina Roebersen (22) zit momenteel in de afstudeerfase van de opleiding Food Commerce and Technology aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam. Ze rond haar opleiding af bij Foodbusiness met een onderzoek naar de informatiebehoefte rondom de kippenvleesmarkt. Marina is enthousiast over het verloop van haar stage: "Ik kan hier een verbredend onderzoek doen naar een foodsegment waar ik nog niet zo bekend mee was."

Wat sprak je zo aan in de stage bij Foodbusiness?
"Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in food, het is een interessante sector. Mijn opleiding focust zich ook volledig op deze sector. Binnen mijn opleiding heb ik gekozen voor de richting 'markt en consument'. Veel van mijn medestudenten gaan binnen deze stage naar een foodproducent toe. Ik vind het leuk dat mijn stage zo onderscheidend is. Het is professioneel en past goed bij me."

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf?
"Op het moment doe ik voornamelijk literatuuronderzoek. In de toekomst ga ik interviews doen voor mijn onderzoek. Dan ga ik in gesprek met bedrijven in de kippenvleessector om hun wensen en behoeftes rondom informatievoorziening te achterhalen. Hier haal ik energie uit."

Hoe ervaar je de werkomgeving?
"Leuk, iedereen heeft zo zijn eigen plekje en is bezig met zijn eigen dingen. Toch is er tussentijds wel onderling contact. De sfeer is prettig en er worden uitjes georganiseerd. Dat is hartstikke leuk en goed voor de teamspirit in mijn ogen. Verder zijn er al veel stagiairs actief geweest bij het bedrijf. Daardoor is er al veel ervaring in de begeleiding. Op kantoor zijn er altijd mensen om mij heen; ik ben nooit alleen en er is altijd de vrijheid om vragen te kunnen stellen. Het is een breed bedrijf, er is een redactie-, marketing-, design- en ICT-afdeling. Je kunt alle kanten op."

Hoe draagt de stage bij aan de opleiding die je volgt?
"Wat ik heb geleerd tijdens mijn opleiding kan ik hier op een mooie wijze toepassen in het marktonderzoek waar ik op dit moment mee bezig ben. Tijdens mijn opleiding hebben we veel marktonderzoek gedaan naar foodproducten en nu kan ik dit zelfstandig uitvoeren in de vleesmarkt. De kennis van verschillende marketingmodellen kan ik nu goed gebruiken. Ik kan de informatie die ik op school heb geleerd hier dus goed toepassen."

Wat neem je vanuit de stage mee naar de toekomst?
"Het is een interessante stage, waar ik veel leer. Eigenlijk neem ik voornamelijk twee dingen mee naar de toekomst. Zowel de skills, maar ook inhoudelijk ontwikkel ik mij in het opstellen van een betrouwbaar onderzoek en hoe dit daadwerkelijk bij kan dragen in het bedrijf. Het op kantoor werken met collega's is nieuw voor mij, dit heb ik in mijn vorige stages nog niet veel meegemaakt in verband met corona. In de toekomst zou ik graag nog verbredend door willen studeren in de internationale richting."

Regelmatig zijn er bij Foodbusiness nieuwe stageplaatsen beschikbaar. Ook zijn er volop mogelijkheden om opdrachten en onderzoeken uit te voeren als individuele student of als groep. Houd de mogelijkheden hier in de gaten.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox