Milcobel

Nieuws

Royal A-ware koopt Spaanse fabriek Danone

31 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Royal A-ware gaat ook kaas maken in Spanje. Daarvoor is een fabriek van Danone gekocht. Deze fabriek staat in het Noord-Spaanse Asturië. A-ware wil er vanaf 2024 mozzarella van koemelk gaan produceren.

In de fabriek produceerde Danone voorheen onder andere kwark en desserts. Daarom wordt de fabriek omgebouwd, zodat die duurzamer en toekomstbestendig wordt, en er ander product kan worden geproduceerd.

De melk die verwerkt gaat worden in Salas zal afkomstig zijn van melkveehouders in de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders starten op een nader te bepalen moment.
Royal A-ware verstrekt hierover te zijner tijd meer informatie.

Past in strategie
CEO Jan Anker is tevreden met de overeenkomst. "Deze aankoop past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. We gaan in Salas mozzarella
produceren voor retail en foodservice klanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio ook voor de langere termijn groeimogelijkheden.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Nieuws Ondernemen

A-ware wint prijs met bijna beste kaas ter wereld

Interview Jan Anker

Royal A-ware blijft doorontwikkelen in zuivel

Nieuws Ondernemen

Eerste kaas uit fabriek E-Piim, A-ware, Interfood

Nieuws Jaarcijfers 2022

Royal A-ware realiseert meer omzet en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden