Hochwald Foods

Nieuws Ondernemen

Hochwald Foods neemt zuivelmerk Tuffi over

30 Maart 2023 - Klaas van der Horst

Hochwald Foods heeft het zuivelmerk Tuffi gekocht van concurrent Theo Müller, die het op zijn beurt weer van FrieslandCampina had gekocht. Müller mocht het van de Duitse kartelautoriteiten evenwel niet houden. Ook verwerft Hochwald de licentie voor Landliebe-toetjes.

Dit hebben het Duitse Bundeskartellamt en Hochwald bekendgemaakt. Voor Hochwald is met name het merk Tuffi een mooie toevoeging aan het assortiment, te meer omdat het daarmee in geografisch opzicht ook een groter afzetgebied aanboort in Noordrijn-Westfalen (NRW), zo stelt het bedrijf zelf.

Thuismarkt-product
Hochwald verklaart bovendien dat Tuffi nu weer een echt merk van eigen bodem wordt: "We willen Tuffi krachtig verder ontwikkelen en het weer een thuismarkt-merk uit NRW voor NRW maken." Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

hochw
Productie van condensmelk bij Hochwald.

Naast Tuffi en ook Landliebe heeft Hochwald als de merken Bärenmarke, Lünebest, Glücksklee en natuurlijk Hochwald.  De coöperatieve onderneming heeft zo'n 3.000 leden in het westelijk deel van Midden-Duitsland en heeft ook een fabriek in Nederland. Naast consumentenzuivel maakt het ook producten voor de export (vooral condensmelk) en voor de business-to-business markt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden