NeydtStock / Shutterstock.com

Nieuws bedrijven

Lactalis wil in Rusland blijven

26 Oktober 2022 - Redactie Foodbusiness

De Franse zuivelreus Lactalis wil voorlopig nog actief blijven in Rusland. Dit heeft het gesteld in een gesprek met persbureau Reuters. Het bedrijf zit daarmee op dezelfde lijn als het Duitse DMK. Dat behoudt de Russische activiteiten ook nog.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Danone maakte onlangs bekend dat het nog maar deels in Rusland zal blijven, met namelijk in gebied van kindervoeding. Ook Fonterra trok zich terug. Lactalis wil wel blijven, om de burgerbevolking te kunnen blijven voeden, zo wordt gesteld.

Lactalis heeft vier fabrieken in Rusland met 1.900 medewerkers. De melk wordt lokaal aangevoerd en verwerkt tot allerlei consumentenproducten. In 2021 waren de Russische activiteiten goed voor 1% van de wereldwijde omvang van Lactalis, goed voor zo'n €220 miljoen.

Het bedrijf zegt de investeringen in de Russische activiteiten stilgezet te hebben en steekt het geen geld meer in reclame en dergelijke. Ook zouden de Russische activiteiten zijn gescheiden van de overige activiteiten van het concern. Toch wil het bedrijf wel aanwezig blijven.

In buurland Oekraïne is Lactalis ook aanwezig, met drie fabrieken en in totaal 850 personeelsleden. De fabrieken daar bevinden zich in door Oekraïne gecontroleerd gebied. Vanwege de vijandelijkheden hebben ze wel eens met productie-onderbrekingen te maken. Over de omzet in Oekraïne valt weinig te zeggen. Vóór de oorlog werd er ook voor zo'n €200 miljoen omgezet.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox