Vion Food Group

Nieuws Biologisch rundvlees

Vion start met biologisch rundvlees

20 September 2022 - Matthijs Bremer

De Groene Weg start een keten voor biologisch rundvlees. Daarmee breidt de biologische tak van Vion zijn productie naar een derde keten uit. Op het moment wordt het overgrote deel van de kalveren die in de biologische sector geboren worden binnen de reguliere veeteelt verkocht. De Groene Weg geeft aan dit te willen veranderen.

Maandag 19 september tekende de eerste twee melkveehouders een contract voor onbepaalde tijd. De Groene Weg is al in twee vleesketens actief, in lams- en varkensvlees. Bij het bedrijf zijn op dit moment 110 varkenshouders en 35 schapenhouders aangesloten.

Behoefte melkveehouder
Bij deze uitbreiding staat één behoefte van melkveehouders centraal, namelijk de wens om alle kalveren die in de biologische keten geboren worden ook biologisch op te voeden. Op het moment gebeurt dit bij slechts 10 % van de kalveren. De rest wordt aan reguliere veehouders verkocht.

Het initiatief is met name gericht op kalveren die niet voor melkproductie worden ingezet. Die worden met het nieuwe initiatief bij een biologische veehouder grootgebracht en daarna verkocht aan de Groene Weg. "We streven ernaar dat alle kalveren in Nederland die op een biologische boerderij worden geboren ook biologisch verwaard worden", aldus Allard Bakker directeur van de Groene Weg.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Analyse Vlees & Eiwit

Ploeterend Vion steeds meer in de tang bij banken

Nieuws Vlees & Eiwit

Opnieuw dieprode cijfers bij vleesverwerker Vion

Analyse Vlees & Eiwitten

'Nieuwe' CEO Vion staat voor flinke uitdagingen

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden