Lars Fortuin / Shutterstock.com

Nieuws Voedselverspilling

AH verkoopt pakketten met overgebleven producten

5 September 2022 - Linda van Eekeres

Albert Heijn wil 4,5 miljoen kilo voedsel minder verspillen door dagelijks tegen een voordelige prijs pakketten aan te bieden met producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert.

Consumenten kunnen de 'AH Overblijvers-pakketten' vanaf vandaag (5 september) via de AH-app reserveren en aan het einde van de dag ophalen. Er zijn momenteel drie categorieën: verrassing, vegetarisch en bakkerij (Liefde & Passie-broden, donuts en afbakbroden).

Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje vallen binnenkort ook onder het concept. Met het Verspil-me-niet-zakje, dat het Groente & Fruit zakje gaat heten, worden op jaarbasis 5,5 miljoen stuks groente en fruit, circa 3,5 miljoen kilo, gered. Voor €1 krijgen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit dat wat rijper is of een plekje heeft. Dit zou anders €3 kosten. De beschikbare zakjes liggen bij de groenteafdeling en zijn niet te reserveren via de app. 

Brood van Gisteren wordt AH Overblijvers Brood van Gisteren. Brood dat op de dag zelf niet wordt verkocht, is de volgende dag tot 11.00 uur te koop voor een voordelige prijs. Dit brood is ook niet te reserveren via de app.

Dynamisch afprijzen met een algoritme
Albert Heijn gebruikt al meer dan tien jaar de 35%-sticker die voor 10 uur op producten wordt geplakt waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. In meer dan 125 Albert Heijn-winkels worden verse producten dynamisch afgeprijsd. Een algoritme berekent een kortingspercentage op basis van de voorraad in de winkel en de datum, in combinatie met de verwachte verkoop.

Volgende week begint de vierde editie van de Verspillingsvrije week van Samen Tegen Voedselverspilling.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Nieuws Ondernemen

Ahold Delhaize houdt marges op peil

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden