Shutterstock

Nieuws Ronald van Zetten

Oud Hema-baas wordt CEO bij Westland Cheese

2 Mei 2022 - Wouter Baan

Ronald van Zetten is aangesteld als interim-CEO bij Westland Kaas. Hij volgt daarmee Henny Westland op, die vanwege gezondheidsredenen haar baan voorlopig neerlegt.

De 60-jarige Van Zetten is een 'selfmade men', die van supermarktmanager doorgroeide naar CEO. Eerst bij Praxis en later bij Hema, waar hij van 2003 tot en met 2015 eindverantwoordelijk was. Daar maakte hij roerige jaren mee met de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital als eigenaar. In de zuivel heeft Van Zetten nog geen ervaring.

Westland Kaas had twee jaar geleden een omzet van €77 miljoen en is eigenaar van kaasmerken Maaslander en Old Amsterdam, waarvan de melk wordt geleverd door zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Ook trekt Westland samen met Those Vegan Cowboys op in de productie van plantaardige kaas.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden