Bonduelle Group

Nieuws Kwartaalcijfers

Bonduelle Group stevent nog altijd af op omzetgroei

3 Mei 2022 - Kimberly Bakker

De omzet van Bonduelle Group is over het derde kwartaal uitgekomen op €725,9 miljoen ton. Dat is een stijging van 7,6% in vergelijking tot dezelfde periode één boekjaar eerder. De omzet van €2,16 miljard ligt over de eerste negen maanden van het boekjaar 2,5% hoger dan vorig jaar. Ondanks de oorlog in Oekraïne en de hoge kosteninflatie stevent de Franse blik- en diepvriesgroentengigant voor heel dit boekjaar nog steeds af op een omzetstijging van 3%.

De zone 'Europa' was het afgelopen kwartaal goed voor een omzet van €336 miljoen. Dat is 9,3% meer dan één boekjaar eerder. Over de eerste negen maanden van het jaar komt de omzet voor deze regio uit op €999,8 miljoen. Een groei van 4,6%. De regio 'non-Europa' realiseerde afgelopen kwartaal een omzetstijging van 6,2%, tot €389,9 miljoen. Over de eerste negen maanden van dit boekjaar gaat het om een omzet van €1,16 miljard (+0,7%). In de laatstgenoemde regio hebben vooral de categorieën 'conserven' en 'diepgevroren' bijgedragen aan de groei. In Europa was dat juist de categorie 'verse producten'.

Afgelopen kwartaal realiseerde 'diepgevroren' de grootste groei. Het betreft een omzetstijging van 14,8%, tot €198,7 miljoen. De categorie 'ingeblikt' realiseert een groei van 11,6% tot €280,1 miljoen. Het segment 'verse producten' daalde het afgelopen kwartaal met 1,3%, tot €247,1 miljoen. De verkopen in de regio 'Europa' konden het verlies in Noord-Amerika overduidelijk niet compenseren. De divisie 'diepgevroren' realiseerde over de eerste negen maanden van het seizoen de grootste groei: +11,8% tot €561,7 miljoen.

Verwachtingen zijn positief
De resultaten over het derde kwartaal zijn positief, aldus het management van Bonduelle Group. In maart waarschuwde het concern nog dat de vooruitzichten negatief kunnen worden beïnvloed door de oorlog in Oekraïne. Bonduelle realiseerde afgelopen jaren zo'n 5% van de omzet in Rusland en in derde landen. Hoewel het concern niet van plan is om alle activiteiten in Rusland te stoppen – in het kader van het garanderen van voedselzekerheid – meldt het wel dat de gemaakte winsten in het land gedurende de oorlog worden besteed aan wederopbouw van infrastructuur en landbouw- en voedselecosystemen in Oekraïne.

Nu blijkt dat de oorlog in Oekraïne 'slechts' een beperkte invloed heeft op de resultaten, rekent Bonduelle met een omzetgroei van 3% voor heel dit jaar. Dat positieve vooruitzicht stemt beleggers tevreden, blijkt uit de beurskoers. Die opende maandag 2 mei op €16 per aandeel. Aan het eind van de beursdag was dat €16,32 per aandeel. Dinsdag 3 mei opende de beurskoers op €16,34 per aandeel. Maar de weg naar herstel is nog lang. Al sinds maart van dit jaar noteert het aandeel duidelijker lager. Afgelopen jaren was €20 per aandeel de standaard.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden