Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Nieuws PLUS

PLUS bespaart op plastic vleesverpakkingen

15 Oktober 2021 - Rianne Nieuwenhuize

De afgelopen jaren heeft supermarktketen PLUS, samen met vleesleveranciers, verschillende vleesverpakkingen aangepast. Het doel? Het gebruiken van minder plastic en meer mono en gerecycled materiaal. Met de genomen maatregelen is bijna 200.000 kilogram plastic bespaard.

De bakjes waar bijvoorbeeld varkensvlees in verpakt werd, zijn afgelopen jaren kleiner geworden en van dunner materiaal gemaakt. Ze worden nu van minimaal 50% gerecycled materiaal geproduceerd. Daarnaast is het plastic inlegvel achterwege gelaten, wat een besparing van 109.000 kilo plastic oplevert. Kip zit vanaf nu in een transparante, dunnere, plastic verpakking.

De plastic bakjes van een aantal luxere soorten rundvlees verdwijnen. Die worden vervangen door zogenaamde 'skin-on-paper'-verpakkingen, waar 70% minder plastic voor nodig is. Door het gebruik van lichtgewicht PET-materiaal in alle bakjes bespaart de supermarktketen nog eens 12.000 kilogram plastic.

Niet de eerste stappen
Plus heeft al eerder stappen gezet op het gebied van verpakkingen. Vanaf 2018 zet het bijvoorbeeld in op minder plastic en goed recyclebaar plastic. Sindsdien is de supermarktketen gestopt met het gebruik van zwart plastic omdat dit materiaal moeilijk te recyclen is.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Achtergrond Verpakkingen

Nog meer Europese verpakkingseisen op til

Nieuws Ondernemen

Onvoldoende melkpakjes in VS door kartontekort

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden