Shutterstock

Nieuws SodaStream

SodaStream opent nieuwe fabriek in Tilburg

8 Oktober 2021 - Rianne Nieuwenhuize

SodaStream heeft deze week een nieuwe fabriek geopend op Vossenberg in Tilburg. Het is de grootste productielocatie van SodaStream in Europa. Door de explosieve groei was de bouw van een nieuwe fabriek noodzakelijk.

Het van oorsprong Israëlische bedrijf is actief in 46 landen en wereldwijd inmiddels de marktleider in homemade bruiswater. In het Brabantse Rijen stond al een fabriek van de producent, maar die was niet groot genoeg om de explosieve groei van afgelopen periode op te vangen. Daarom besloot SodaStream een nieuwe fabriek - van maar liefst 40.000 vierkante meter - te bouwen, die is afgelopen dinsdag officieel geopend.

De reden dat SodaStream uitbreidt naar het nabijgelegen Tilburg, heeft te maken met het feit dat de logistiek al in die regio zat. Het bedrijf wilde het eigen personeel meenemen, en ging op zoek naar een locatie in de buurt die groot genoeg was om de groei op te vangen. In de nieuwe fabriek van SodaStream werken in totaal rond de zevenhonderd mensen.

Geen plastic flessen
Om het kraanwater bruisend te krijgen, zijn koolzuurcilinders nodig. Deze cilinders kunnen worden hergebruikt en de consumenten kunnen de lege cilinders inleveren bij de supermarkt, en tegen betaling een gevulde terug krijgen. Het idee hierachter is dat geen plastic flessen meer nodig zijn. De cilinders gaan inmiddels naar grote delen van West-Europa, zoals Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en Engeland, maar ook naar de Filipijnen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden