Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

6 Juli 2021 - Redactie Foodbusiness

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachterij afgelopen vrijdag met directe ingang gesloten nadat er beelden naar buiten waren gebracht over mishandeling van varkens en koeien. Het slachtproces ligt stil tot de slachterij met een gedegen plan van aanpak komt over waarborging van het dierenwelzijn en acceptabele slachtsnelheid.

McDonald's stopte per direct met het afnemen van vlees, nadat de beelden naar buiten waren gebracht en inmiddels is de slachterij meerdere klanten verloren. Ook supermarktketens Albert Heijn, Boni en Jumbo zijn gestopt met het afnemen van vlees bij Gosschalk.

McDonald's heeft de banden met Gosschalk definitie verbroken en haalt het vlees voortaan bij Vion en Ameco, zo valt te lezen in het AD. Waar de supermarktketens hun vlees voortaan vandaan halen, wordt niet bekend gemaakt. Albert Heijn heeft wel gemeld om ook in de toekomst geen vlees meer bij Gosschalk af te nemen, mochten de deuren weer heropenen.  Jumbo en Boni hebben hierover niets bekendgemaakt.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Ondernemen

McDonald's en RFC aan de slag met zuivelemissies

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

Nieuws Ondernemen

Ahold Delhaize houdt marges op peil

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden