Shutterstock

Nieuws Nespresso

Zwitserse productielocatie van Nespresso uitgebreid

15 Juni 2021 - Kimberly Bakker

Koffieproducent Nespresso maakt bekend te starten met de uitbreiding van de productielocatie in Romont, Zwitserland. De eerste stenen van de tweede productiehal zijn inmiddels gelegd. Met de uitbreiding in Zwitserland realiseert het tien nieuwe lijnen, waarmee de productiecapaciteit wordt verdubbeld en aan de groeiende vraag kan worden voldaan.

Nespresso investeert 160 miljoen Zwitserse frank in het verbouwen van de productielocatie in Romont. Omgerekend is dat een bedrag van €146 miljoen. "Die investering zorgt ervoor dat we de toenemende vraag naar Nespresso kunnen bijbenen", stelt het in een persbericht. De bouw van de tweede productiehal maakt het voor Nespresso mogelijk om de productiecapaciteit te verdubbelen naar 20 lijnen. Ook worden tegen 2030 300 nieuwe banen gecreëerd met de uitbreiding. De producent meldt dat de eerste nieuwe productielijnen in juni 2022 volledig operationeel zullen zijn.

De fabriek in Romont werd in 2015 geopend is het expertisecentrum voor de productie van Nespresso's Vertuo-koffie die verkrijgbaar is in 24 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. In de afgelopen twee jaar heeft Nespresso de activiteiten in Romont ook al versterkt, met de toevoeging van vier nieuwe productielijnen en vijftig nieuwe werknemers. In totaal heeft Nespresso de afgelopen tien jaar 700 miljoen Zwitserse frank (circa €642 miljoen) geïnvesteerd in de drie Zwitserse fabrieken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden