Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Just Eat Takeaway wordt grootste maaltijdbezorger

10 Juni 2021 - Redactie Foodbusiness

Just Eat Takeaway neemt de Amerikaanse branchegenoot Grubhub over. Een meerderheid van de aandeelhouders van Grubhub stemde donderdag 10 juni voor de overname. Het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, het moederbedrijf achter onder andere Thuisbezorgd.nl, wordt met de overname het grootste maaltijdbezorgingsbedrijf buiten China met een bruto omzet van bijna €14 miljard.

De plannen voor de overname werden exact één jaar geleden door beide bedrijven wereldkundig gemaakt, nadat Uber een poging had gedaan Grubhub over te nemen. De overname wordt volledig afgehandeld in aandelen en er is een bedrag mee gemoeid van $7,3 miljard. Een week geleden maakte Grubhub nog bekend dat er 14 rechtszaken tegen het bedrijf lopen van aandeelhouders die zich misleid voelen door de overname.

Uber buitenspel gezet
Eerder probeerde het eveneens Amerikaanse Uber Grubhub over te nemen. Over de overnamesom konden beide bedrijven het toen eens worden maar die deal ketste af omdat de partijen het niet eens werden over hoe de deal door de mededingswet te loodsen. Omdat Just Eat Takeaway voornamelijk op de Europese markt aanwezig is en Grubhub op de Amerikaanse hebben de mededingingsautoriteiten geen bezwaar op.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden