Sasha Turkina / Shutterstock.com

Nieuws Heineken

Is Zuid-Afrikaanse Distell straks van Heineken?

18 Mei 2021 - Kimberly Bakker

Heineken, de op één na grootste brouwerij ter wereld, overweegt de Zuid-Afrikaanse producent van wijn en sterke dranken Distell Group Holdings over te nemen. Dat heeft Distell bevestigd aan persbureau Bloomberg. Het zou de belangrijkste transactie van Heineken zijn sinds 2018. Het nieuws liet ook de aandelenkoersen van beide partijen fors stijgen.

Persbureau Bloomberg meldt dat Heineken momenteel gesprekken voert met Distell over een mogelijke overname. Dat laat het Zuid-Afrikaanse bedrijf dinsdag 18 mei aan Bloomberg weten. Het zou gaan om een meerderheidsbelang. Heineken meldt alleen dat er gesprekken aan de gang zijn, maar wil niet bevestigen of een transactie aan de orde is.

Grootste deal sinds 2018
Volgens Bloomberg zou deze overname de belangrijkste transactie van Heineken zijn sinds 2018. In dat jaar ging het een partnerschap aan met China Resources Beer Holdings, de maker van het bestverkochte bier in dat land. Naar aanleiding van het nieuws stegen de aandelen van Distell met maar liefst 10% naar bijna 15.500 Zuid-Afrikaanse rand. Het levert het bedrijf een marktkapitalisatie op van 33,6 miljard rand. Omgerekend is dat €1,96 miljard. Ook de aandelen van Heineken stegen, met 0,9% naar €99. De waardering komt uit op €57 miljard.

Heineken komt uit een van de zwaarste crises in de biersector. Ondanks winsten in Vietnam en Mexico kampt de brouwer nog steeds met tegenslagen in belangrijke markten zoals Brazilië en het Verenigde Koninkrijk. Eerder dit jaar ontsloeg het 8.000 werknemers. De brouwer verraste analisten in april met een stabiele omzet in het eerste kwartaal. Zuid-Afrika was een van de best presterende markten van Heineken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden