Avebe

Nieuws Benoeming

Avebe haalt nieuwe topman op bij ForFarmers

18 Mei 2021 - Redactie Foodbusiness

Foodconcern Royal Avebe heeft in David Fousert de nieuwe bestuursvoorzitter en CEO gevonden. Fousert maakt de overstap van feed naar food, want hij is nu nog chief operating officer an ForFarmers. Hij volgt per 1 september de huidige topman Bert Jansen op, die na 13 jaar afscheid neemt van Avebe.

Dit heeft het coöperatieve aardappelzetmeelconcern dinsdag 18 mei bekendgemaakt. Fousert is een kleine 2,5 jaar in dienst bij ForFarmers, na eerst een redelijk lange carrière van 13 jaar bij de Amerikaanse foodgigant Cargill te hebben gemaakt. Bij ForFarmers is Fousert de baas van enkele internationale divisies en de groepsonderdelen marketing, nutritie, strategie en innovatie.

Impact milieu verminderen
Volgens Avebe gaat Fousert zijn ervaring inzetten om de strategische koers naar meerwaarde realiseren voor leden, klanten en medewerkers verder uit te voeren. Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door de strategie, aldus Avebe. Marijke Folkers - in 't Hout, voorzitter van de raad van commissarissen, laat in de verklaring weten: "We zijn ambitieus en willen groeien in waarde en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen."

Onder leiding van Jansen heeft Avebe zich volgens de verklaring ontwikkeld tot een financieel sterk bedrijf. "Wij zijn Bert Jansen enorm dankbaar voor zijn enorme inzet, betrokkenheid en wijze waarop hij van Avebe een innovatieve, toekomstgerichte coöperatie heeft gemaakt", besluit Folkers.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden