Eigen foto

Nieuws BASF

BASF verkoopt in Q1 meer gewasbeschermingsmiddel

3 Mei 2021 - Redactie Foodbusiness

Het Duitse chemiebedrijf BASF heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet van gewasbeschermingsmiddelen licht zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het bedrijf afgelopen vrijdag (30 april) bekend.

In Europa heeft BASF iets meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht. Vooral de fungiciden deden het beter. Ook voor Noord-Amerika meldt het chemiebedrijf meer omzet geboekt te hebben.

Naast fungiciden hebben vooral de Canadezen flink meer koolzaadzaaizaad gekocht. In Latijns-Amerika en Afrika meldt BASF zelfs significante toename van de afzet. Dat komt in die gebieden grotendeels voor rekening van een vertraagde oogst. En ook in Azië is sprake van een significante toename van de verkopen.

Omzet stijgt, marge kleiner
De omzet van de gewasbeschermingsmiddelendivisie van BASF komt voor het eerste kwartaal van 2021 uit op €2,8 miljard. Dat is 1% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ondanks de hogere omzet zijn de brutomarge en de brutowinst van afgelopen kwartaal ruwweg gelijk gebleven aan het eerste kwartaal van 2020. Het concern wijt dat grotendeels aan tegenwind op het gebied van wisselkoersen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden