Eigen foto

Nieuws Aardappelen

Pessl ziet wél brood in HZPC-dochter Solentum

29 April 2021 - Redactie Foodbusiness

Pessl Instruments GmbH neemt een aantal producten van HZPC-dochter Solentum B.V. over. Dat maakten de bedrijven vandaag (donderdag 29 april) bekend. Vanaf 1 mei worden de Solgrader en SolAntenna overgenomen door Pessl Instruments. Op 1 april kondigde HZPC met Solentum te stoppen vanwege tegenvallende snelheid van digitalisering in de agrarische sector. 

Solentum is in 2015 opgericht om digitale en producten en diensten voor de agrarische sector te ontwikkelen en te vermarkten. De Solgrader is een digitaal instrument waarmee in het land door de teler of monsternemer een proefrooiing kan worden geanalyseerd op het gebied van maatsortering en opbrengst. De SolAntenna verzameld realtime gegevens gedurende de aardappelbewaring.

Samenwerking
"Sinds 2019 werken Solentum B.V. en Pessl Instruments samen op het gebied van agrarische digitalisering", zegt Herman Verveld commercieel directeur van HZPC in een persbericht. "Onder andere door deze samenwerking neemt Pessl de producten SolGrader en SolAntenna van Solentum over en daarmee ook de toekomstig ontwikkeling."

De directeur en oprichter van van Pessl Instruments, Gottfried Pessl is enthousiast over de overname. "De SolGrader en SolAntenna van Solentum B.V. passen perfect in de bestaande Pessl hard- en software  productlijnen waarmee we onze klanten wereldwijd een totaaloplossing bieden voor gebruik in de velden en opslagruimtes".

De huidige directeur van Solentum, Egbert Bakker wordt na de overname Product-Sales Manager voor de Benelux en Noord-Europa bij Pessl Instruments. Ook wordt hij productspecialist voor de voomalige Solentum producten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden