Shutterstock

Nieuws Koffie

Nestlé ontwikkelt nieuwe, duurzamere koffievariëteit

22 April 2021 - Kimberly Bakker

Wetenschappers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé hebben nieuwe koolstofarme koffievariëteiten ontwikkeld. De nieuwe 'Robusta'-rassen leveren tot wel 50% hogere opbrengsten per boom op. Dat meldt Nestlé in een persbericht. Omdat er meer koffie kan worden geproduceerd met dezelfde hoeveelheid land, kunstmest en energie, levert het een reductie op tot 30% van de CO2-equivalente voetafdruk.

Door klassieke, non-GMO-verdeling en het benutten van de natuurlijke biodiversiteit van de planten heeft een groep wetenschappers van het voedingsmiddelenconcern Nestlé een nieuwe generatie koolstofarme koffievariëteiten ontwikkeld. "Vergeleken met de standaardrassen levert 'Robusta' tot wel 50% hogere opbrengsten per boom op", aldus Nestlé in een persbericht. 

Nestlé vervolgt: "Aangezien er meer kan worden geproduceerd met dezelfde hoeveelheid land, kunstmest en energie, levert het tegelijk een reductie op tot 30% in CO2-equivalent. Aangezien sperziebonen verantwoordelijk zijn voor 40% tot 80% van de CO2e-uitstoot van één kopje koffie, verkleinen deze variëteiten de koolstofvoetafdruk van koffie aanzienlijk."

Droogtebestendige variant
Daarnaast hebben de wetenschappers een droogtebestendige variant ontwikkeld. Die variant levert tot 50% hogere opbrengsten per plant op onder matige tot ernstige waterstress. Dit steunt de regio's die worden getroffen door klimaatverandering. "Hierdoor zullen we aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van de CO2e-uitstoot die gepaard gaat met koffieconsumptie."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Grondstoffen

Hittegolf zorgt ook voor oververhitte robustamarkt

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Markt Starter Grondstoffen

Zwakke dollar duwt koffie en suiker omhoog

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden