Ulf Wittrock / Shutterstock.com

Nieuws Aldi

Aldi vernieuwt uitstraling om identiteit te versterken

19 April 2021 - Kimberly Bakker

Aldi vernieuwt in Nederland de uitstraling om zo de eigen identiteit te versterken. Dat maakt de retailer maandag 19 april bekend. Een van de kernwaarden van Aldi, het discountgevoel, moet zo beter naar voren komen. "Want minder betalen en meer krijgen ligt ten grondslag aan alles wat Aldi doet en dat gaat de consument zo nog meer ervaren", staat in het persbericht.

"Na de aftrap in september 2020 (met de eerste multimediale campagnes sinds het bestaan van de retailer in Nederland) is nu het moment voor de volgende stap", zo meldt de supermarktketen. Een van de onderdelen in deze nieuwe strategie is dat in de Natuurlijk Wel-merkcampagne herkenbare actie-communicatie wordt doorgevoerd. Kort gezegd: waar in Nederland je de Aldi bezoekt, overal zie je vanaf nu dezelfde uitingen. "Deze stappen dragen bij aan de ambitie van Aldi om dé discounter van Nederland te worden", zo schrijft het in een persbericht.

Terug naar de basis
Aldi wil hiermee terug naar de basis en weer herkenbaar zijn als discountformule die past bij de tijd van nu. "Herkenbaarheid betekent voor ons ook meer zichtbaar zijn. We laten daarbij zien dat eenvoud niet per se gelijk staat aan minder, maar dat het voor ons juist kwaliteit betekent. Eenvoud en het discountgevoel komen nu meer dan ooit terug in onze nieuwe uitstraling en in onze filialen", aldus Aldi.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden