Dierenbescherming

Nieuws Jumbo

Bij Jumbo straks alleen nog Beter Leven-scharrelkip

31 Maart 2021 - Redactie Foodbusiness

Supermarktketen Jumbo stapt in 2023 volledig over op scharrelkip met het Beter Leven-keurmerk. Dat meldt het woensdag 31 maart. "Met de ervaringen die we hebben opgedaan met de Nieuwe Standaard Kip (NSK) hebben we een sterke basis gelegd voor een gemakkelijke overgang naar de eisen van het keurmerk van De Dierenbescherming", zo meldt de retailer. Dit doet het samen met de pluimveehouders die NSK op de kaart hebben gezet.

Bij Jumbo is de scharrelkip straks alleen nog maar te verkrijgen met het Beter Leven-keurmerk. Dat laat de keten 31 maart weten. Sinds 2014 leverde de supermarkt al louter kip onder het label 'Nieuwe Standaard Kip (NSK)'. Dat wil het nu uitbouwen door over te stappen op Beter Leven. "Met de ervaringen die we hebben opgedaan met NSK hebben we een sterke basis gelegd voor een gemakkelijkere overgang naar de eisen van het keurmerk van De Dierenbescherming. Samen met de pluimveehouders die NSK op de kaart hebben gezet, willen we nu de volgende stap zetten", zo meldt het.

'Logische stap'
"De overgang naar Beter Leven is een logische stap. Alle voorgesneden kipvleeswaren van het huismerk hebben sinds deze maand minimaal 1 ster en inmiddels is bijna de helft van de huismerkproducten met kip voorzien van dit keurmerk. Dit breiden we verder uit, zodat in 2023 alle huismerkproducten met kip zijn voorzien van het Beter Leven-keurmerk", aldus Olaf de Boer, directeur Commercie bij Jumbo. "Dierenwelzijn is een zwaarwegende pijler binnen ons duurzaamheidsbeleid."

Het is de bedoeling dat de retailer in 2023 volledig is overgestapt op scharrelkip met het Beter Leven-keurmerk.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden