Shutterstock

Nieuws Unilever

Ben & Jerry's staakt gesprekken met Unilever

1 Augustus 2022

Unilever en Ben & Jerry's hebben hun gesprekken over het conflict over de activiteiten van het merk in Israël stopgezet. De ijsmaker had het moederbedrijf aangeklaagd naar aanleiding van het besluit om de activiteiten van Ben & Jerry's in Israël te verkopen.

Vlak voordat de rechtszaak zou dienen, besloten de twee partijen de onderlinge verschillen buiten de rechtszaal op te lossen. Nu meldt Reuters dat de gesprekken tussen de bedrijven zijn stukgelopen. 

Volgens een bron zijn de gesprekken geëindigd omdat Ben & Jerry's weigerde hun sociale missie en hun standpunt over de mensenrechten van de Palestijnen te wijzigen. 

Vorig jaar kondigde de ijsmaker aan dat het bedrijf de verkoop van hun producten in de bezette Palestijnse gebieden zou stopzetten. Het gaat daarbij vooral om de Westbank en Oost-Jeruzalem. De zaak zal weer voor de rechter komen. De bron van Reuters sluit echter niet uit dat de partijen opnieuw met elkaar in gesprek gaan. 

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Kwartaalcijfers

Unilever verhoogt prijzen sneller dan concurrentie

Nieuws Unilever

Tweede kwartaal Unilever stuk beter dan verwacht

Nieuws Beurs

Foodindustrie kan kosten redelijk doorberekenen

Nieuws Zuivel

Unilever wil emissie halveren bij ijsproductie

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief