Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Kaas deze week aan de beurt voor extra klap

1 Februari 2024 - Klaas van der Horst

Op een opnieuw licht dalende zuivelmarkt is het deze week de beurt aan de kaasprijs om een paar extra klappen te krijgen. Op de melkpoedermarkt is het vrij rustig, maar valt volle melkpoeder uit de toon. Op de markt voor vloeibare halffabrikaten is het magere melkconcentraat dat stevig lager is genoteerd.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij het laatste product zit nog deels een effect van de al vorige week  ingezette prijsdaling verwerkt. Diverse marktpartijen signaleren tegen het einde van deze week alweer een iets aantrekkende tendens. Toch is een ruim 4% lagere notering naar de maatstaven van deze week vrij fors.

De kaasnoteringen dalen deze week iets harder dan in de week ervoor. De precieze oorzaak is moeilijk aan te geven. Op het eerste gezicht lijkt er niet veel te zijn veranderd in de markt. De vraag is niet heel sterk, maar toch is er ook geen voorraadprobleem. Veel kopers nemen evenwel een iets afhoudende opstelling aan, terwijl sommige spelers naar verluidt extra druk zetten door bepaalde posities in te nemen op de termijnmarkt. Dit zou een verklaring kunnen zijn.  

{{dataviewSnapshot(46_1706802270)}}

Hierbij moet wel worden aangetekend dat de markt op zich al weinig geïnspireerd is, waardoor er ook vrij gemakkelijk even iets extra richting kan worden gegeven door wie dat wenst.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden