Shutterstock

Nieuws Brexit

Regels omtrent labels op EU-voedsel in VK uitgesteld

15 September 2022

De Britse regering heeft plannen voor nieuwe regels voor labels op voedsel uit de EU met meer dan een jaar uitgesteld. Deze treden nu in werking vanaf 1 januari 2024. 

Het departement voor Enviroment, Food & Rural Affairs (Defra) zei dat het zich zorgen maakte dat de nieuwe eisen, die per 1 oktober in werking zouden treden, een nieuwe administratieve last zouden zijn voor bedrijven. Die zouden de hogere kosten die dat met zich meebrengt wellicht doorberekenen aan klanten, die al worstelen met hun financiën. 

De nieuwe regels vereisen dat voedselproducenten uit de EU aparte labels maken voor producten die bestemd zijn voor de Britse markt. Ook de deadline voor het labelen van dierlijke producten met een UK-erkenningsnummer in plaats van een EG-erkenningsnummer is uitgesteld. 

De regels die worden ingevoerd vanwege de Brexit zullen naar verwachting een grote impact hebben op Europese voedselproducenten. Zo moet er ook een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde verkoper of importeur op het label staan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Max van der Heijden

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief