Nestlé

Nieuws Redefine Meat

Redefine Meat gaat in Best vlees maken met 3D-printer

18 November 2021 - Kimberly Bakker

Redefine Meat, een grote producent van vleesvervangers, gaat de productie begin volgend jaar verplaatsen naar het Brabantse Best. Nu is het nog actief vanuit Israël. Het feit dat Nederlanders relatief veel plantaardige varianten op vlees consumeren, is een van de reden om te verhuizen. Vanaf eind december is de verwachting dat volop geproduceerd wordt vanuit ons land.

Redefine Meat gaat vanaf begin volgend jaar vleesvervangers produceren in Best (Noord-Brabant). Daarvoor gaat het gebruikmaken van een 3D-printer. Dat meldt het Financieele Dagblad. Het bedrijf, dat in 2018 is opgericht, maakt de producten nu in Israël. Dan moet gedacht worden aan plantaardige worstjes en gehakt. Die worden geleverd aan een dertigtal Israëlische restaurants. Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat, noemt het bij het Financieele Dagblad een mijlpaal dat het bedrijf nu de wereldmarkt op gaat met imitatievlees van rund en lam.                            

Een voormalige vleesfabriek van slachterij Van Loon is aangekocht voor de productie van deze rund- en lamsvervangers. De marketing gaat plaatsvinden vanuit een kantoor in Utrecht. De keuze voor Nederland is gemaakt, omdat in ons land al verschillende bedrijven binnen dit segment gevestigd zijn. "Nederlanders consumeren per hoofd van de bevolking daarnaast relatief veel vleesvervangers", meldt de senior vicepresident. Nederlandse, Duitse en Britse sterrenkoks hebben al aangegeven de producten van Redefine Meat op de kaart te zetten.

De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op soja, erwten en kikkererwten. De ingrediënten zijn niet genetisch gemodificeerd en niet afkomstig uit gekapt Amazonewoud. Vanaf 28 december verwacht Redefine Meat dat de locatie in Best produceert voor de markt in de Europese Unie, het Midden-Oosten en Afrika.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Nieuws Vlees & Eiwit

Veganuary garandeert niet langer succes op vegamarkt

Analyse Vlees & Eiwit

Duits voedingsadvies risico voor alternatieve eiwitten

Interview Gerrit Van Gelder

'Consument wil nog altijd gezonde vleesvervanger'

Analyse Ondernemen

In flets jaar boekt Jumbo wél een vega-succesje

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden