Tripician

Nieuws Vlees & Eiwit

Meatable gooit hogen ogen met nieuwe bestuurders

23 Mei 2024 - Matthijs Bremer

Kweekvleesbedrijf Meatable stelt een nieuwe CEO aan. Medeoprichter Krijn de Nood treedt op 17 juni af en zal die dag worden vervangen door de Amerikaan Jeff Tripician. De Nood zal wel lid blijven van de directie. Daarnaast heeft het bedrijf voormalig CEO van Tyson Foods Dean Banks weten te strikken voor de raad van bestuur.

Tripician heeft 25 jaar ervaring in de biologische vleessector in de Verenigde Staten. Volgens Meatable heeft hij veel expertise op het gebied van toeleveringsketens, marketing van duurzame vleesproducten, fondswerving en fusies. In zijn vorige functie was Tripician CEO van het grootste platform voor grasgevoerd rundvlees in de Verenigde Staten, Grass Fed Foods.

Focus op de VS
De reden voor de managementwissel is de focus op de toetreding van de Amerikaanse markt. Het bedrijf vindt het belangrijk om een CEO te hebben die in de Verenigde Staten woont. De Nood kiest ervoor om actief te blijven in Nederland op het Bio Science Park in Leiden. Om de toetreding op de Amerikaanse markt tot een goed einde te brengen, stelt Meatable daarnaast voormalig CEO van Tyson Foods Dean Banks aan in de raad van bestuur. Het bedrijf blijft gevestigd in Nederland.

Behalve in de Verenigde Staten staat het bedrijf op het punt om kweekvlees in Singapore te lanceren. Die stap wil Meatable nu eerst zetten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden