Shutterstock

Nieuws Veganistische kaas

DMK introduceert eigen kaasvervanger

8 September 2022 - Matthijs Bremer

De grootste zuivelproducent van Duitsland breidt binnenkort zijn assortiment uit met een veganistische kaasvervanger. Deutsche Milchkontor (DMK) brengt het veganistische product onder de naam Velander op de markt. De kaasvervanger is vanaf het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar voor industriële afnemers.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DMK wil haar klanten met de nieuwe aanvulling van de veganistische productlijn een breed en duurzaam assortiment aanbieden. "Met ons veganistisch kaasalternatief bieden we onze klanten de mogelijkheid om naast ons kernassortiment ook veganistische producten te kiezen." zegt Ingo Müller, CEO van de DMK Group.

De kaasvervanger wordt in DMK's grootste kaasfabriek in Edewecht Nedersaksen geproduceerd. Hier verwerkt het zuivelbedrijf dagelijks 3 miljoen liter melk tot kaas. In de fabriek is een aparte productieruimte gebouwd om de kaasvervanger te vervaardigen.

Veganistische lijn
In het eerste kwartaal van 2022 bracht DMK al desserts en cacaodrank zonder dierlijke oorsprong op de markt. Omdat deze producten ondanks de hoge inflatie goed verkopen, besloot het Duitse bedrijf ook een kaasvervanger op de markt te brengen. De zuivelgigant verwacht grote ogen te gooien op de markt voor kaasalternatieven die met meer dan 10% per jaar groeit, zo is in het persbericht te lezen.

"Een plantaardige kaasvariant die qua smaak en textuur overeenkomt met klassieke kaas is vele malen uitdagender om te ontwikkelen dan bijvoorbeeld haverdranken of andere plantaardige alternatieven", zegt Müller. Daarom is bij ontwikkeling van het veganistische product niet alleen gelet op smaak, maar ook sterk op smelt- en bruiningsgedrag. Deze eigenschappen zijn namelijk erg belangrijk voor de gebruikersgroep van bijvoorbeeld chef-koks en industriële afnemers.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden