Shutterstock

Nieuws Friet

Fritestekort bij Russische opvolger McDonald's

11 Juli 2022 - Max van der Heijden

'Vknuso i tochka', de fastfoodketen die McDonald's in Rusland vervangt, heeft volgens Russische media tijdelijk geen frites. Het bedrijf wijt dit aan de magere aardappeloogst in Rusland.

Eind mei vertrok McDonald's uit Rusland, samen met tientallen andere westerse bedrijven. Dit na de inval van Rusland in Oekraïne. De Russische restaurants werden door de fastfoodgigant verkocht aan een Russsische ondernemer die ze in juni heropende onder de naam Vkusno i tochka.  Vertaalt betekent dat 'Lekker en dat is alles'. 

Door een tekort aan aardappelen is frites schaars nog geen maand na de heropening. Het bedrijf laat weten dat het over het algemeen Russische aardappelen gebruikt, wat vanwege de slechte oogst niet makkelijk is. 

Hoop voor het najaar
Aardappelen importeren als tijdelijke vervanging is moeilijk geworden vanwege de oorlog met Oekraïne. Het bedrijf zegt dat er in het najaar weer frites op het menu zal staan. Ook het Russische ministerie van landbouw probeert de zorgen over het tekort weg te nemen. ''De Russische markt wordt volledig bevoorraad met zowel bewerkte als onbewerkte aardappelen. Bovendien komen de gewassen van de nieuwe oogst al binnen, wat het bestaan van een tekort uitsluit'', laat het ministerie weten in een verklaring. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden