Shutterstock

Nieuws Vlees

Export Spaanse gedroogde ham smaakt naar meer

23 Juni 2022 - Stef Wissink

Gedroogde hamproducten lijken steeds meer in trek bij Aziatische afnemers. Dat blijkt uit marktonderzoek van het de Spaanse belangbehartiger voor de varkensvleesketen INTERPORC.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De resultaten van het onderzoek geven 'strategieën en adviezen hoe om te gaan met verschillende markten, aanbevelingen voor organisaties om producten internationaal te promoten'. Uit het onderzoek blijkt dat er grote kansen liggen in de regio. Met name in Japan is Spaanse ham al beroemd en gewild en Spaanse consumenten betitelen Spaanse ham als de beste ter wereld.

Groeipotentie
Echter zijn er ook zeker groeikansen en verbetermogelijkheden in andere landen. Zo is de consumptie van gerookte ham in China van 2017 tot en met 2020 bijna verdriedubbeld van 305 ton naar 876 ton. De waarde van deze producten verviervoudigde zelfs van zo'n €5,7 miljoen tot ruim €21 miljoen. Bovendien is de verwachting dat deze markt verder groeit. Ook in Zuid-Korea is er sprake van groei, van 89 ton in 2017 tot 186 ton in 2020.

Chinese en Taiwanese consumenten vinden nog altijd de lokaal geproduceerde hammen het beste in zijn soort. Volgens de onderzoekers is er dan ook nog veel werk aan de winkel om onbenut marktpotentieel te kunnen gaan verwerven. Hetzelfde geldt voor consumenten in Vietnam. Ook hier groeit de afzetmarkt voor Spaans gedroogde ham wel (van 102 ton in 2017 tot 137 ton in 2020), maar waarderen consumenten 'eigen' ham nog het beste.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden